De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wij doen onze presentatie over het boeddhisme."— Transcript van de presentatie:

1 Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.

2 Inhoud 1:wat is het boeddhisme? 2:meditatie.
3:kunnen kinderen ook leren wat de boeddhisten doen? 4:Het boeddhisme in Thailand. 5:Hoe ziet een boeddhistische tempel eruit? 6:De Borobudur. 7:Siddharta. 8:Feestdagen. 9:The End

3 Wat is het boeddhisme? Het boeddhisme is ongeveer 2500 jaar geleden ontstaan. Het boeddhisme is een godsdienst zonder god. Wij noemen dit geen godsdienst maar een leer.

4 meditatie In het boeddhisme is het belangrijk om te mediteren. Als je mediteert gaat het erom dat je alle dingen goed leert kennen. Als je goed mediteert,vergeet je alles om je heen en kom je tot rust. Volgens Boeddha is mediteren een manier om wijzer te worden.

5 Kunnen kinderen ook leren wat de boeddhisten doen?
Ja dat kan. Want alle mensen die dat willen kunnen dat leren. Je hebt bijv. een boeddhistische tempel in Vorstenbosch daar kunnen kinderen het leren. Daar leer je meditatie en allemaal andere oefeningen.

6 Het boeddhisme in Thailand.
Boeddhisme is in Thailand een belangrijk geloof,95% van de bevolking is boeddhist. In Thailand zie je de afbeelding van Boeddha, de ene keer een steen, dan weer in hout of beton, soms versiert met edelstenen en goud en altijd met een glimlach. De huizen en de winkels van Thailand zijn versiert met vruchten, bloemen, kaarsen en wierook.

7 Hoe ziet een boeddhistische tempel eruit?
Een boeddhistische tempel heeft altijd kleurige vlaggetjes hangen. De boeddhistische tempels hebben veel boeddhabeelden,bloe-men,bladgoud,wiero-ok,kaarsjes en nog veel meer versieringen.

8 De Borobudur. De Borobudur staat op het Indonesische eiland Java. Het is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Borobudur betekent: Tempel van de ontelbare boeddha’s. De Borobudur is gebouwd in de achtste en negende eeuw. Vanaf het jaar 1000 is de Borobudur verwaarloosd. Pas in 1815 werd de tempel herontdekt, bedekt met bomen en planten. Toen ze de bomen wouden kappen duurde dat een jaar. Tussen 1973 en 1993 is de Borobudur gerestaureerd.

9 Siddharta Ongeveer 2500 jaar geleden werd Siddharta Gautama geboren. Hij had een luxe leven want zijn vader was koning. Toen hij 29 jaar was had hij genoeg van zijn leven in het paleis dus ging hij weg. Hij zag mensen die ziek waren en pijn hadden. Hij kwam een monnik tegen en zei : wil je ruilen met kleren ? De man zei ja en ze hadden geruild. Siddharta scheerde zijn hoofd kaal en leefde als een monnik. Toen hij onder een boom mediteerde was hij zo verbonden met de wereld dat hij een Boeddha werd. Boeddha (Siddharta) had veel leerlingen onder zich en die leerlingen leerde een Boeddha te worden. Op een dag ging hij dood. Hieronder zie je Siddharta mediterend met een geest die wou niet dat Siddharta de wereld gelukkiger zou maken dus leide hem af maar dat lukte niet.

10 Feestdagen De belangrijkste feestdagen is het Chinese Nieuwjaar (in februari) en de Wesak, de dag van de Boeddha (in mei). Deze dag staat in het licht van de drie gebeurtenissen in het leven van de Boeddha: de geboorte, de verlichting en het heengaan.

11 The End Dit was onze powerpoint van Romy en Marthe we hopen dat jullie het leuk vonden en er meer over hebben geleerd.


Download ppt "Wij doen onze presentatie over het boeddhisme."

Verwante presentaties


Ads door Google