De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3 grote doelstellingen van het onderzoek

Verwante presentaties


Presentatie over: "3 grote doelstellingen van het onderzoek"— Transcript van de presentatie:

1 Probleemgedrag van kleuters op school en de relatie met ouderlijke opvoeding

2 3 grote doelstellingen van het onderzoek
Het vergelijken van de opvoedings- en disciplineringsstijl van moeders en vaders. Het verband tussen de opvoedingsstijl en het probleemgedrag op school. Het effect van de verschillende opvoedingsstijlen van vader en moeder op het probleemgedrag van kinderen.

3 De 3 opvoedingsstijlen Autoritaire opvoedingsstijl
in deze opvoedingsstijl zijn de ouders strenger voor de kinderen en gebruiken ze meer straffen om ze op hun plaats te zetten. Permissieve opvoedingsstijl deze stijl is het tegenovergestelde van de autoritaire stijl, hier proberen de ouders zonder het kind te straffen het tot inzicht te laten komen Autoritatieve opvoedingsstijl De autoritatieve stijl is een combinatie van de twee bovenstaande. De ouders geven het kind vrijheid maar gaan toch straffen opleggen wanneer nodig en kijken toe dat deze opgevolgd worden.

4 Verschillen tussen moeders en vaders in de opvoeding
Moeders: zijn overactiever in de disciplinering. Vaders:gaan hun kinderen minder ondersteunen dan moeders en gaan ook meer macht uitoefenen op het kind. We stellen vast dat vaders een autoritaire opvoedingsstijl hebben en moeders een meer autoritatieve opvoedingsstijl.

5 zelfbeoordeling Beoordelen van elkaar
Moeders: hogere score op warmte en betrokkenheid, beredenere en inductie, vriendelijkheid en goedhartigheid vaders: hogere score op lichamelijke straffen. Beoordelen van elkaar Moeder is autoratiever dan vader.

6 Gevolgen op school Permissieve opvoedingsstijl
Een permissieve opvoedingsstijl kan voor vijandig en/of agressief gedrag zorgen op school. Autoritaire opvoedingsstijl Een autoritaire opvoedingsstijl kan voor bang en/of angstig gedrag zorgen op school. Autoritatieve opvoedingsstijl Een autoritatieve opvoedingsstijl kan voor hyperactiviteit en vlugge afleiding zorgen.

7 bronnen 41&gbv=2&tbm=isch&tbnid=yM1vy-cc- LW5rM:&imgrefurl=http://www.victorcarpentier.be/Kleuters.htm&docid=Y uLWC17KXya0BM&imgurl=http://www.victorcarpentier.be/carpentierfotos kleuters/Kleuters jpg&w=800&h=705&ei=XWHLTsmqNIn58QOUi7nKDw&zoom=1&iact= rc&dur=46&sig= &page=2&tbnh=144&tbnw=14 4&start=22&ndsp=23&ved=1t:429,r:4,s:22&tx=109&ty=91 h=571&q=ouders&gbv=2&oq=ouders&aq=f&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs _upl=624l3136l0l3713l6l6l0l1l1l0l203l671l1.3.1l5l0


Download ppt "3 grote doelstellingen van het onderzoek"

Verwante presentaties


Ads door Google