De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onuitzetbaar, wat is dat?. onuitzetbaar worden Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onuitzetbaar, wat is dat?. onuitzetbaar worden Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn."— Transcript van de presentatie:

1 Onuitzetbaar, wat is dat?

2 onuitzetbaar worden

3 Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn schuld is het? Wat kan je er aan doen? Kan je er wat aan doen? Wie moet er wat aan doen?

4 Vooronderstelling beleid: wie terug wil, kan terug dwang en drang (vreemdelingendetentie) werkt positief op terugkeerbereidheid Wie niet mag blijven kan uitgezet worden Voor degene die echt niet weg kunnen is er de buiten schuld regeling.

5 Oorzaken Ontbreken bewijs identiteit, geen reisdocumenten land van herkomst, politiek en administratie Vreemdeling zelf, achterhouden gegevens Derden in land van herkomst Inzet Nederlandse ambtenaren

6 geen recht op legaal verblijf in Nederland - om welke reden dan ook – EN de Nederlandse overheid heeft met alle mogelijke middelen, inclusief ultimum remedium vreemdelingendetentie, gepoogd hen uit te zetten – EN deze pogingen zijn op niets uitgelopen. Definitie onuitzetbaar

7 Wie zijn het? Arbeidsmigranten Vluchtelingen Gezinsherenigers Mensen op drift Uitgeprocedeerde asielzoekers en ex-AMA’s Kinderen van deze groepen

8

9

10 consequenties Herhaalde langdurige detenties Woede, apathie, traumatisering Verlies van sociaal en economisch netwerk Overlevingscriminaliteit Ongewenst verklaring Inreisverbod Nooit meer legaal verblijf

11 Onuitzetbaar Circa 50 % van de ‘ illegale vreemdelingen ’

12 Hoe vinden we morele grond? De noodzaak om te reguleren wie er wel en niet in Nederland verblijft Terugkeerbeleid als sluitstuk van vreemdelingenbeleid

13 Mogen we hen buiten onze Nederlandse samenleving sluiten? Op basis waarvan dan? In hoeverre mogen we de waardigheid en autonomie van anderen schenden? Welke middelen zijn wanneer gerechtvaardigd? Is er een grens aan onze verantwoordelijkheid voor de waardigheid en autonomie van mensen zonder verblijfspapieren? Open morele vragen:

14 Onuitzetbaarheid Een van de best bewaarde geheimen van het vreemdelingenbeleid

15 Hoe kan het dat de premisse onder ons vreemdelingenbeleid blijft dat wie niet hier mag blijven, gedwongen kan worden tot terugkeer? Waarom pakken we dit niet op?

16

17 Ons debat mist kwaliteit Ons debat is sterk gepolariseerd en bevindt zich in een patstelling

18 Oproep: gezamenlijk onderzoek Waarover twijfelt u? Waar ligt u van wakker? Wat zijn de consequenties van dit beleid voor uw praktijk met onuitzetbaren?


Download ppt "Onuitzetbaar, wat is dat?. onuitzetbaar worden Onuitzetbaarheid: Wat moet je daar nou van vinden? Is het erg? Wie zijn verantwoordelijkheid, wie zijn."

Verwante presentaties


Ads door Google