De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Drie versies bespreken van de opdracht ‘Vriendschap’. (zie bijlage)  Titel, inleiding, kern, slot, alinea-indeling, een deelonderwerp per alinea, signaalwoorden,

Verwante presentaties


Presentatie over: " Drie versies bespreken van de opdracht ‘Vriendschap’. (zie bijlage)  Titel, inleiding, kern, slot, alinea-indeling, een deelonderwerp per alinea, signaalwoorden,"— Transcript van de presentatie:

1

2  Drie versies bespreken van de opdracht ‘Vriendschap’. (zie bijlage)  Titel, inleiding, kern, slot, alinea-indeling, een deelonderwerp per alinea, signaalwoorden, variatie zinsopbouw en taalgebruik, doel van de tekst en doelgroep  Herschrijven van opdracht 2  Alles opnemen in je logboek (zie bijlage)

3  Scholier  Opbouw  Signaalwoorden  Titel  Taalgebruik  Zinsopbouw

4  Opdracht 3: een probleem beschrijven: ergernis over het telefoneren in de trein of het voordringen bij een kassa of in een rij……..  Doel: informatieve tekst. Doelgroep: vrij  Geen lijdende vorm, tegenwoordige tijd, titel, vier alinea’s, afwisseling in zinsopbouw, taalvariatie  Eerst communicatieplan maken en mindmap

5  Lijdende vorm  De gevolgen van het gebruik van Facebook worden besproken door tien gebruikers.  Bedrijvende vorm  Tien gebruikers bespreken de gevolgen van het gebruik van Facebook.  Teveel hulpwerkwoorden en vaagheden  Het onderzoeksrapport zal gaan kunnen worden ingezet ten behoeve van verschillende preventiedoeleinden.

6  beschrijf een probleem  mind map  rubriceren  selecteren  volgorde bepalen  kiezen voor een inleiding  kiezen voor een stijl

7  U hebt/u heeft  Een heel fijne dag  hun/hen/zij  congruente en discongruente zinnen

8 Fout:  De studenten worden verzocht niet te roken.  Een groot aantal mensen zijn naar de bijeenkomst gekomen.  Volgens Van Gaal geeft de media een foute weergave van de gebeurtenissen. Regel: onderwerp en persoonsvorm moeten gelijk zijn in getal.

9  Een groot percentage vrouwen is/zijn slachtoffer van mishandeling.  Een aantal mannen is/zijn in hechtenis genomen.  Tamelijk veel mannen is/zijn in hechtenis genomen.

10  Een blik in de Woonkrant (dat dit een bijlage van de Telegraaf is, geldt in kringen van huizenzoekers als een overbodige toevoeging) en de Onroerend Goedpagina’s van de Volkskrant en NRC leren dat het gebruik van het woord ‘huis’ ongeveer gelijk staat met het gebruiken van het woord ‘lekker’ bij een wijnproeverij.  Men bracht een reeks van aanbevelingen uit, die niet werden besproken.  Mijn vader is drie dingen toegezegd.  Een zwerm bijen achtervolgden de jongen.

11  uit de Schrijfwijzer › hoofdstuk 2 en 3 lezen › verder vooral gebruiken als naslagwerk › Tekst 3 Probleem op Natschool

12


Download ppt " Drie versies bespreken van de opdracht ‘Vriendschap’. (zie bijlage)  Titel, inleiding, kern, slot, alinea-indeling, een deelonderwerp per alinea, signaalwoorden,"

Verwante presentaties


Ads door Google