De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. COMMUNICATIE ONDERDEEL 1

2 © mei 2013 – versie 00 Programma Onderdeel 1: kennismaking Onderdeel 2: wat is communicatie? Onderdeel 3: communicatie in de praktijk Onderdeel 4: communicatietechnieken Onderdeel 5: afsluiting

3 © mei 2013 – versie 00 Kennismaking: interview Hoe heet je? Waar werk je? Hoe typeren anderen jou (in drie woorden)? Wat zou je rondom communicatie willen leren?

4 © mei 2013 – versie 00 Gedrag en cultuur 4 elementen van invloed op veiligheidsgedrag van mensen –motivatie Wil iemand veilig werken? –kennis Weet iemand hoe en waarom hij veilig moet werken? –middelen Heeft iemand de juiste middelen en tijd beschikbaar om veilig te werken? –omgeving Is de omgeving erop gericht iemand veilig te laten werken?

5 © mei 2013 – versie 00 Asbestverwijdering 2 elementen zijn in de asbestverwijdering het meest van invloed op veiligheidsgedrag van mensen: motivatie –men is zich te weinig bewust van de risico’s van blootstelling aan asbest! –vakmanschap en vaktrots ≠ veilig werken omgeving –communicatie door DTA’ers  u kunt een groot verschil maken! –voorbeeldgedrag directie

6 © mei 2013 – versie 00 DTA en toezicht – SC-510 De Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA) is leidinggevend bij het uitvoeren van asbestverwijderingswerkzaamheden en uit dien hoofde verantwoordelijk voor het veilig laten verlopen van het asbestverwijderingsproces op de verwijderingslocatie. De DTA moet kennis hebben van de wet- en regelgeving omtrent asbestverwijdering en kan aan de hand van deze kennis besluitvaardig optreden binnen het asbestverwijderingsproject. Tevens dient de DTA vaardig te zijn in zijn communicatie met toezichthouders, communicatie en aansturing van DAV’ers alsmede handelend te kunnen optreden bij incidenten.

7 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Veiligheid is de essentie van ons vak Vakmanschap van een asbestverwijderaar: we zijn opgeleid en gecertificeerd om veilig asbest te verwijderen we worden ingeschakeld om veilig asbest te verwijderen communiceren is een centraal onderdeel van ons vakmanschap Nederland wordt veiliger dankzij ons! VEILIGHEID IS DE ESSENTIE VAN ONS VAK


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google