De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."— Transcript van de presentatie:

1 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. TOOLBOX ADEMBESCHERMING 1: de risico’s

2 © mei 2013 – versie 00 Toolbox Adembescherming Adembeschermingsapparatuur beschermt je tegen het inademen van lucht die verontreinigt is met asbestvezels (en andere schadelijke stoffen) Adembescherming (ABM) is dus essentieel voor je gezondheid Vakmanschap = het goed gebruiken en onderhouden van de nodige ABM

3 © mei 2013 – versie 00 Waarom eigenlijk? Hoe vaker je een asbestvezel inademt, des te groter de kans op gezondheidsschade! Mogelijke aandoeningen: –asbestose –longkanker –mesothelioom (long- of buikvlieskanker) –pleurale plaques Mesothelioom is niet te genezen!

4 © mei 2013 – versie 00 Adembescherming: 2 soorten Afhankelijk van de situatie en benodigde bescherming: Omgevingslucht-afhankelijk (met filter) Omgevingslucht-onafhankelijk (met toevoer van schone lucht) Welke komt in jouw praktijk het meeste voor?

5 © mei 2013 – versie 00 Paslektest Pak je masker en doe de paslektest Sluit bij iedereen het masker goed aan op het gezicht? Wanneer moet je deze test uitvoeren?

6 © mei 2013 – versie 00 Filmpje Fragment uit film van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

7 © mei 2013 – versie 00 Stof tot nadenken De komende periode zullen er: op posters gewetensvragen aan je gesteld worden. Schrijf het antwoord voor jezelf op. Op de volgende bijeenkomst wordt dit besproken.

8 © mei 2013 – versie 00 Eerste gewetensvraag H EB JIJ VANDAAG DE PASLEKTEST AL GEDAAN ?

9 De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tot slot Afspraak volgende bijeenkomst Vragen? S UCCES !


Download ppt "De Veilig in elke Vezel campagne is een initiatief van VERAS en VVTB ter bevordering van de veilige verwijdering van asbest in Nederland. Deze campagne."

Verwante presentaties


Ads door Google