De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven Augustus 2011.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven Augustus 2011."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven Augustus 2011

2 "Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.”
Hebreeën 10,9

3 Deze woorden vinden we in het Nieuwe Testament, in de brief aan de Hebreeën. Maar het citaat komt oorspronkelijk uit het Oude Testament, uit het boek Psalmen. Het gaat om een aanhaling uit Psalm 40. De schrijver van de brief aan de Hebreeën legt deze woorden in de mond van Jezus.

4 “Hier ben ik”, zegt Jezus tot de Vader
“Hier ben ik”, zegt Jezus tot de Vader. “Ik ben gekomen om uw wil te doen.” De schrijver van de brief benadrukt op deze manier dat Christus uit liefde voor de Vader en in overeenstemming met zijn wil mens is geworden om alle mensen te verlossen.

5 De aanhaling “Hier ben Ik
De aanhaling “Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen” is onderdeel van een grotere tekst: “Offers en gaven hebt U niet verlangd, maar U hebt Mij een lichaam gegeven.” Daarmee geeft de schrijver aan dat het offer van Jezus oneindig veel groter is dan de offers van het Oude Verbond.

6 Het verschil is dat de offers van het Oude Verbond bestonden uit geslachte dieren of andere zaken die niet de mens zelf raakten, terwijl Jezus zijn eigen wil en heel zichzelf aan de Vader aanbiedt.

7 "Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.”
Hebreeën 10,9

8 Deze woorden vormen een sleutel om het leven van Jezus te begrijpen.

9 Ze helpen ons om de rode draad te ontdekken die alle fasen van zijn leven verbindt: zijn jeugd, de bekoringen, de keuzes die Hij maakte, zijn openbare leven, tot aan de dood op het kruis toe. In al deze momenten en situaties heeft Jezus maar één ding voor ogen gehad: de wil van de Vader te volbrengen.

10 En Hij deed dat op een radicale manier, zonder ook maar één moment daarvan af te wijken. Ook de meest aantrekkelijke voorstellen wees Hij af, als ze niet volledig overeenstemden met die wil.

11 In dit Woord van leven wordt duidelijk hoe groot het voorbeeld is dat Jezus ons met zijn leven heeft gegeven.

12 Echte liefde tot God bestaat niet uit mooie woorden, ideeën en gevoelens, maar uit concrete gehoorzaamheid aan zijn geboden.

13 Het mooiste offer dat ook wij aan God kunnen aanbieden, is dat wat ons het meest eigen is: onze eigen wil. We brengen Hem lof door onze wil in zijn handen te leggen.

14 "Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.”
Hebreeën 10,9

15 Hoe kunnen we in deze maand dit Woord van leven waarmaken?

16 Het is een van de teksten uit het Nieuwe Testament die duidelijk maken dat een christelijk leven echt ‘tegen de stroom’ ingaat. Tegen de stroom van onze diepgewortelde neiging om onze eigen wil te doen en onze gevoelens en instincten te volgen.

17 Dit Schriftwoord is voor ons moderne mensen bijna onverteerbaar.

18 We leven in een tijd waarin het ‘ik’ voorop staat en de vrijheid zelf tot doel is geworden.

19 Maar jezelf als individu verwezenlijken of doen waar je zin in hebt, is niet het geheim van het geluk.

20 Tegenover een ‘ik-cultuur’ stelt Jezus een heel andere cultuur, waarin het vervullen van de wil van God centraal staat. En Hij verzekert ons dat daaruit iets prachtigs voortkomt.

21 In deze maand kunnen we proberen dit Woord te beleven door net als Jezus te kiezen voor de wil van de Vader.

22 Als we die werkelijk tot norm en drijfveer maken van ons leven, kan dat het begin zijn van een goddelijk avontuur waarvoor we God eeuwig dankbaar zullen zijn. We zullen de eenheid met Hem vinden en zijn liefde aan vele anderen kunnen doorgeven.

23 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging.
"Hier ben Ik. Ik ben gekomen om uw wil te doen.” Hebreeën 10,9 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Eerder verschenen als wooord van leven december 1991 informatie Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni


Download ppt "Woord van Leven Augustus 2011."

Verwante presentaties


Ads door Google