De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gedragsgericht Interview Het selectie-interview Gedragsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel DE SPERWER VZW ompetent van kop tot teen!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gedragsgericht Interview Het selectie-interview Gedragsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel DE SPERWER VZW ompetent van kop tot teen!"— Transcript van de presentatie:

1 Gedragsgericht Interview Het selectie-interview Gedragsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel DE SPERWER VZW ompetent van kop tot teen!

2 Gedragsgericht interview Op een systematische wijze aan kandidaten de gelegenheid geven om belangwekkende ervaringen uit hun curriculum vitae toe te lichten, zodat de selecteur kan voorspellen hoe de kandidaat het zal doen in analoge situaties op het werk (De Rycke, 1999)

3 = STARR methodiek Situatie Wie? Wat? Waar? Wanneer? Taak Wat was jouw taak/rol? Actie Hoe heb je dat aangepakt? Resultaat Hoe is het afgelopen? Reflectie Hoe vond je het? Wat zou je anders doen?

4 3 fases van het gedragsgerichte interview De kandidaat kiest een casus uit zijn/haar leven die verband houdt met de vooropgestelde competentie 1.Schetsen van de context 2.Bespreken van de persoonlijke rol en taak van de kandidaat 3.Samen kritisch terugblikken op de persoonlijke ervaring en het leerproces

5 Focus van het gesprek 1. Context 2. Persoonlijke ervaring 3. Persoonlijkheid WIJ IK META Focus

6 Kenmerken van het GGI-model Leren uit het verleden De kandidaat selecteert cases en voorbeelden De volgorde van de stappen is belangrijk voor de dynamiek De selecteur bepaalt het interviewscript De kandidaat moet zich kunnen voorbereiden

7 Toepassing van GGI in de sollicitatieprocedure van De Sperwer


Download ppt "Gedragsgericht Interview Het selectie-interview Gedragsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel DE SPERWER VZW ompetent van kop tot teen!"

Verwante presentaties


Ads door Google