De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad."— Transcript van de presentatie:

1 Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.

2 Aanleidingen Boek: de grenzeloze generatie en de eeuwige jeugd van hun opvoeders. Aangeboden door scheidend VVD raadslid. Jongerenproblematieken in de stad. JOP Colmschate Softdrugsgebruik en schooluitval CJG is in opbouw, nu geen steun/druk meer uit Den Haag. Dus lokaal aandacht houden voor CJG in Deventer. Alinea in het college- programma, wat op ons verzoek er in is gekomen.

3 Doel Debat gaande houden over de toekomst van de jeugd. Met een positieve insteek, positieve bijdrage leveren aan het CJG en de positie van gezinnen in Deventer.

4 Inhoud Jeugd heeft behoefte aan regels en grenzen. Jeugd wil opgevoed worden, maar ouders willen naast hun kinderen staan. Opvoeding als positief benaderen ipv negatief en corrigerend. Ouders zoeken vooral steun. Niet zozeer antwoorden. GA SAMEN IN GESPREK.

5 Inhoud (2) Ouders zijn actief in opvoeden en voelen zich gesteund door hun sociale omgeving. Initiatieven waarin gezinnen ondersteunend, spelend of inspirerend bezig zijn ontstaan of worden sterker. Initiatieven versterken samenwerking ouders, CJG, scholen, jongerenorganisaties en politie. Kernwoorden: Inspireren, Ontmoeten, Helpen

6 Inspireren Inspiratietafels  ronde tafel gesprekken op verschillende locaties in de stad. Kinderdialoog op basisscholen  ouders met kinderen in gesprek olv CJG Jongerenopvoeddialoog  jongerendebat Gezinslunch op het stadhuis  10 gezinnen vertellen hun verhaal aan vertegenwoordigers van de politiek De grote Deventeropvoeddialoog in de schouwburg.

7 Ontmoeten De grootste picknick van Deventer Gezinszondag Koffie ontmoeting in basis- en voortgezet onderwijs. Jongeren koken voor hun ouders Open speeltuinen Open hangplek Lancering inspiratienetwerk  ontmoeting professionals 4 x per jaar. Pannekoekestafette Gezinsfestival Nationale burendag

8 Helpen Extraatje van de voedselbank voor gezinnen Feecard- campagne: actie met kaarten die je kunt versturen om een ander te complimenteren, uit te nodigen iets samen te doen. (vergelijk Boomerang-cards) Gezinsvrijwilligerswerk i.s.m. stichting Present

9 Kracht van dit voorstel Gemaakt door family-factory: christelijke experts. Ook beschikbaar voor de begeleiding. Sluit aan bij bestaande initiatieven. Is goed in te passen in de praktijk en daarmee grote kans op herhaling. Verbindingen in de stad worden gelegd. Ouders die het zelf kunnen, mogen het zelf doen.

10 Reacties uit de omgeving Raad: in de politieke markt is er positief op gereageerd. Met name op de positieve insteek. Of we het woord opvoeddebat wel willen vervangen door opvoeddialoog. CJG: goed initiatief. Het is onze taak vorm te geven aan de opvoeddialoog. Nemen dit in de idee-vorming mee.


Download ppt "Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad."

Verwante presentaties


Ads door Google