De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Appreciative Inquiry & Leiderschap

Verwante presentaties


Presentatie over: "Appreciative Inquiry & Leiderschap"— Transcript van de presentatie:

1 Appreciative Inquiry & Leiderschap
AI NIP Congres 12 maart Jeannette Schonewille en Kim de Groot

2 Programma AI & Leiderschap
Introductie: AI & Leiderschap AI-interview Plenaire terugkoppeling: delen eerste stappen richting persoonlijk leiderschap Persoonlijke boodschap

3 Wat is Appreciative Inquiry?
Een methode om een organisatieverandering vorm te geven: - op basis van dialoog - uitgaande van de kracht van de organisatie en de medewerkers - richten op wat men gezamenlijk wil bereiken, i.p.v. op wat men niet wil.

4 Wat is Appreciative Inquiry?
Een benadering om op een positieve opbouwende wijze naar mensen, organisaties en situaties te kijken. Een methode om organisatieverandering vorm te geven bestaande uit 5 stappen:

5 Stap 2 Verdiepen Interviews in tweetallen. Interview opgebouwd uit:
- positieve vragen die vragen naar verhalen over de succesmomenten en beste ervaringen - vragen naar voorbeelden in verleden en heden.

6 Opdracht: AI-interview
In tweetallen AI-interview houden. Om de beurt elkaar de vragen stellen. Voor elk gesprek 15 minuten. De ander stimuleren tot het gedetailleerd vertellen van zijn verhaal. Het accent ligt op de persoonlijke beleving van de geïnterviewde. Aantekeningen maken van het gesprek van je interviewpartner.

7 Plenaire terugkoppeling AI-interviews
Delen eerste stappen richting persoonlijk leiderschap met de gehele groep. Antwoord geven op de vraag: Welke eerste stap kun jij zetten richting het nemen van persoonlijk leiderschap?

8 Persoonlijke boodschap
Kies een kaart die bij je past. Schrijf een persoonlijke boodschap t.a.v. (het nemen van) persoonlijk leiderschap op de kaart. Schrijf je adres op de kaart/de envelop. Lever de kaart in bij Jeannette en Kim. Laat je inspireren door je de boodschap aan jezelf gedurende het jaar.

9 Wat we vragen bepaalt wat we uiteindelijk zullen vinden.
Wat we vinden bepaalt hoe we met elkaar praten. Hoe we met elkaar praten bepaalt hoe we ons gezamenlijk de toekomst verbeelden,………………. En dat bepaalt wat we uiteindelijk zullen bereiken.

10 Contactgegevens Annet van de Wetering wetering@tmc.tno.nl
Jeannette Schonewille Kim de Groot


Download ppt "Appreciative Inquiry & Leiderschap"

Verwante presentaties


Ads door Google