De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kaderbijeenkomst NIP 11 april Elly Plooij, voorzitter Algemeen Bestuur NIP.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kaderbijeenkomst NIP 11 april Elly Plooij, voorzitter Algemeen Bestuur NIP."— Transcript van de presentatie:

1 Kaderbijeenkomst NIP 11 april Elly Plooij, voorzitter Algemeen Bestuur NIP

2 11/04/2013 2 Psychologie als een verbindende discipline EFPA ziet de psychologie als een verbindende, veelzijdige discipline met afwisselende beroepen. Het omgaan met mensen in verschillende levensfasen en rollen, gebruikmakend van aanvullende criteria. Jonge leeftijd Volwassenheid Ouderdom Welzijn Gezondheid Prestaties Participatie Geronto W & O klinisch SCHOOL kinderen & jeugd Subdisciplines en professionele domeinen kunnen worden gezien als verschillende "delen" van de psychologie met verschillende accenten op levensfasen, rollen, criteria Andere Voorbeelden: Verkeer Wet Sport

3 11/04/2013 3 3 Omvang van het beroep Als gevolg hiervan, heeft de psychologie een brede omvang en een groot potentieel voor toepassing in vele domeinen. Psychologen worden vaak gezien als gezondheidsprofessionals, en terecht... Maar psychologen zijn ook experts in het onderwijs, organisaties, het juridisch systeem, verkeer, sport en ga zo maar door.

4 11/04/2013 4 Referentiemodel voor het onderwijs van de psychologie Psychologie Bachelor Studie Psychologie Master Studie Psy PhD Psy PhD Psychologen Praktijk Psychologen Praktijk Secundair onderwijs Basis cursussen Andere Bachelor Studie GC Andere Studie GC Psychologie gerelateerde praktijk (Ass’t) GC Andere Master studie Geselecteerde cursussen Andere praktijk Verdere gespecialiseerde studie Dagelijks leven Gevarieerde cursussen

5 11/04/2013 5 Missie NIP Het NIP en haar leden vertegenwoordigen de psychologie in volle breedte als wetenschap en professionele beroepsuitoefening. Het NIP waakt over de kwaliteit van het vak en zorgt voor normering daarvan. Het NIP verzamelt en bundelt kennis en zorgt voor uitwisseling daarvan d.m.v. in- en externe platforms en samenwerkingsverbanden. Het NIP is gesprekspartner inzake het vak voor overheden en stakeholders, en levert door de psychologie een bijdrage aan verbetering van de samenleving. Het NIP is dienstverlener en belangenbehartiger voor haar leden.


Download ppt "Kaderbijeenkomst NIP 11 april Elly Plooij, voorzitter Algemeen Bestuur NIP."

Verwante presentaties


Ads door Google