De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Het uitvoeringsmodel voor pensioenregelingen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Het uitvoeringsmodel voor pensioenregelingen."— Transcript van de presentatie:

1 Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Het uitvoeringsmodel voor pensioenregelingen

2 De PW is door het parlement aangenomen …………nu………… Kansen grijpen in de uitvoering

3 Wat willen we bereiken?  Behoud van solidariteit én brede deelname in de tweede pijler.  Optimaal inspelen op de kansen die de Europese financiële markt biedt.

4 De verplichtstelling  De verplichtstelling is een instrument om solidariteit en brede deelname te bereiken.  Het is geen doel op zich.

5 Hoe “beschermen” we de verplichtstelling?  Taakafbakening, waaronder: Productafbakening Domeinafbakening  Mededingingsvoorschriften in de Wet Bpf 2000  Referentiekader Staatsen (voor een deel)

6 De huidige beschermingsconstructie voor de verplichtstelling gaat het niet houden en is ongewenst geworden.

7 De discussie over het uitvoeringsmodel  In 2003 komt de IORP-richtlijn tot stand.  De Richtlijn vormt een “eerste stap”.  Is bij verdere stappen het uitvoeringsmodel wel houdbaar?  En dan met name de verplichtstelling?

8 Europees beleid  Bij verdere stappen lijkt de domeinafbakening onhoudbaar.

9 Diverse ontwikkelingen raken uitvoeringsstructuur (I)  Pensioenmarkt is een groeimarkt.  Diverse landen spelen daarop in.  Boekhoudregels zijn katalysator voor dynamiek.

10 Div. ontwikkelingen raken uitvoeringsstructuur (II)  Nederlandse fondsen zoeken samenwerking.  Productontwikkeling en individualisering zetten fondsen aan tot nadenken over de bestuurs- structuur (PGGM en ABP).  Fondsen wensen meer vrijheid (positionpapers VB/Opf/UVB).  Kamer rekent ZZP’ers onder de tweede pijler.

11 De motie Mosterd dwingt ons tot actie vóór 1 april 2007.

12 Probleemstelling Combineer verplichtstelling met een optimaal benutten van de kansen op de markt en speel in op de ontwikkelingen die zijn gesignaleerd.


Download ppt "Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Het uitvoeringsmodel voor pensioenregelingen."

Verwante presentaties


Ads door Google