De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woord van Leven November 2012.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woord van Leven November 2012."— Transcript van de presentatie:

1 Woord van Leven November 2012

2 “Wanneer iemand mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.” Johannes 14,23

3 Jezus bereidt zijn apostelen voor op zijn naderend afscheid
Jezus bereidt zijn apostelen voor op zijn naderend afscheid. Lang en intens spreekt hij hen toe. Hij verzekert hen dat zij Hem terug zullen zien. Hij zich zal tonen aan degenen die Hem liefhebben.

4 Een van de leerlingen vraagt waarom Hij zich alleen aan zijn vrienden wil tonen en niet in het openbaar aan alle mensen. Hij droomt van een opzienbarend evenement waardoor Jezus de geschiedenis gaat veranderen en de wereld gaat redden.

5 De apostelen hebben een beeld van Jezus als de lang verwachte profeet: de ware koning van Israël, die aan het hoofd zal staan van het volk van God en definitief het rijk van de Heer zal vestigen.

6 Maar Jezus heeft het niet over een uiterlijke, opvallende openbaring
Maar Jezus heeft het niet over een uiterlijke, opvallende openbaring. Hij spreekt over een eenvoudige maar tegelijk buitengewone ‘komst’ van de Drie-eenheid in het hart van de gelovigen. En dat kan gebeuren waar geloof en liefde zijn.

7 “Wanneer iemand mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.” Johannes 14,23

8 Met zijn antwoord maakt Jezus duidelijk op welke manier Hij na zijn dood aanwezig zal zijn temidden van degenen die Hem liefhebben en hoe het mogelijk is om met Hem verbonden te zijn.

9 Gods aanwezigheid kan in iedere christen werkelijkheid worden. Nu al
Gods aanwezigheid kan in iedere christen werkelijkheid worden. Nu al. We hoeven niet te wachten op een verre toekomst.

10 Ons hart is de plek waar de Drie-eenheid woont
Ons hart is de plek waar de Drie-eenheid woont. Dat is de tempel die Hem ontvangt.

11 Hoe kan een christen dat bereiken
Hoe kan een christen dat bereiken? Hoe kunnen we God in onszelf meedragen?

12 Door onze liefde voor Christus
Door onze liefde voor Christus. Een liefde die geen sentiment is, maar die vertaald wordt in concreet leven.

13 Op onze liefde, die bewezen wordt met daden, antwoordt God met zijn liefde. De Drie-eenheid komt bij ons wonen.

14 “Wanneer iemand mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat ik zeg…”

15 Jezus vraagt dat we ons houden aan wat Hij zegt, aan zijn woorden.

16 In zekere zin vinden we die samengevat in de gebeurtenis kort voor Jezus dood, toen Hij de voeten van zijn leerlingen waste.

17 Het gaat dus om de wederzijdse liefde
Het gaat dus om de wederzijdse liefde. God vraagt van iedere christen om de ander lief te hebben en zichzelf weg te schenken, zoals Jezus heeft gedaan.

18 “Wanneer iemand mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.” Johannes 14,23

19 Hoe kunnen we dit Woord van leven goed leven
Hoe kunnen we dit Woord van leven goed leven? Hoe kunnen we tot de ervaring komen dat de Vader ons liefheeft en de Drie-eenheid bij ons komt wonen?

20 Uit liefde voor de mens was Jezus bereid zijn leven op te geven.
Door met heel ons hart de wederzijdse liefde onder elkaar waar te maken, hoeveel ons dat soms ook kost. Uit liefde voor de mens was Jezus bereid zijn leven op te geven.

21 Hij toont ons daarmee een weg die heel onze inzet vraagt
Hij toont ons daarmee een weg die heel onze inzet vraagt. Een weg waarlangs alle deugden in ons tot bloei kunnen komen en die ons leidt naar een vol, heilig en gelukkig leven.

22 “Wanneer iemand mij liefheeft, zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben, en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen.” Johannes 14,23 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Geschreven in 20001 Lay-out Anna Lollo in samenwerking met Don Placido D’Omina (Sicilia, Italië) Informatie: Deze powerpoint in verschillende talen is te downloaden op:


Download ppt "Woord van Leven November 2012."

Verwante presentaties


Ads door Google