De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wie geloof jij?.  Autoriteit van de argumentatie – is de betoger de partijdig, deskundig en wat zijn zijn/haar en motieven?  Bronnen – is de bron waarop.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wie geloof jij?.  Autoriteit van de argumentatie – is de betoger de partijdig, deskundig en wat zijn zijn/haar en motieven?  Bronnen – is de bron waarop."— Transcript van de presentatie:

1 Wie geloof jij?

2  Autoriteit van de argumentatie – is de betoger de partijdig, deskundig en wat zijn zijn/haar en motieven?  Bronnen – is de bron waarop de betoger zich beroept recent en belangwekkend?  Kwaliteit van de argumenten – zijn de argumenten waar en/of aannemelijk?  Kwantiteit van de argumenten – zijn er voldoende argumenten?  Relevantie van de argumenten – hebben de argumenten direct betrekking op het onderwerp?

3  Stap van de argumenten naar het standpunt – sluiten de argumenten logisch aan bij het standpunt en is het standpunt aannemelijk of waar?

4  Oorzaak of reden en gevolg - zijn er andere oorzaken of redenen denkbaar? - kan de oorzaak ook voorkomen zonder dit gevolg?  Vergelijking - zijn de twee zaken goed vergelijkbaar? - zijn er belangrijke verschillen aan te tonen?  Voorbeelden - zijn de voorbeelden regel of uitzondering?

5  Voor- en nadelen – doet het voordeel (nadeel) zich werkelijk voor?  Gezaghebbende bron – is de genoemde persoon/bron een autoriteit op het betreffende gebied? - aanvaard ik hem of haar ook als autoriteit?  Kenmerk/eigenschap - gaat de genoemde eigenschap/kenmerk (bijna) altijd samen met wat in het standpunt wordt beweerd over die persoon of zaak? – is het verband tussen de eigenschap/kenmerk en het standpunt logisch?


Download ppt "Wie geloof jij?.  Autoriteit van de argumentatie – is de betoger de partijdig, deskundig en wat zijn zijn/haar en motieven?  Bronnen – is de bron waarop."

Verwante presentaties


Ads door Google