De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen."— Transcript van de presentatie:

1 Papayediner.com Chocolatework.com

2 Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen. Ei gebaseerd – Soufflés, Brood & boter pudding Graan gebaseerd – Gebakken & gekookte rijst pudding Fruit gebaseerd – Fruit taart, Crumbles. Schrijf 2 voorbeelden van elk.

3  Romen; De vermenging van suiker en boter samen tot een romige, bleke, gladde textuur. Een belangrijke voorbereidingsfase.  Vormen; Het gebruik van mallen of schaaltjes om individuele sponzen, warme soufflés, Brood en boter pudding te vormen.  Mixen; Twee of meer ingrediënten om een spons of pannenkoek deeg mengen voor te bereiden.

4  Porties; Gebruik van individuele vormen of snijden van taarten. Vooraf doseren om portie overzicht te krijgen.  Vb. Sponzen, taarten, Brood & boter pudding.  Vulling; Vormen vullen, Schaaltjes of gebak basis.  Vb. Soufflés, Fruit taarten,  Beluchting; Warme producten die gemaakt met ei gemaakt zijn worden geklopt zodat de lucht invoer het dessert lichter te maakt.  Vb. Gebakken & gestoomde Spons.

5  Vouwen; De milde vouwen in de bloem voor een spons of vouwen van eiwitten voor een soufflé.  Schillen; De reiniging & schillen van fruit.  Vb. appels voor taarten, crumbles.  Snijden; Logvormige kerstmis pudding, appelstrudel, enz.

6  Koken op kookpunt / Pocheren; Fruit voor taarten. Brood & boter pudding, gekookt in een Bain Marie in een oven  Bakken; Warme soufflés, warme sponzen  Combinatie koken; Dit is wanneer een dessert op 2 manieren word bereid v.b. fruit taart (de fruit is eerst gekookt en dan word de taart gebakken)

7 Stomen: sponzen, jam roly poly.  Bain Marie; Brood & boter pudding. Soms ei gebaseerd, gerechten worden gekookt in Bain Marie om het ei te voorkomen klauteren.  Frituren; Diep of licht beignets, beignets pannenkoeken

8  Glazuur; met een ei wassen of melk voor fruittaarten (meng de koude glazuur desserts niet met abrikozen of fruit glazuur)  Vulling; fruittaarten, individuele sponzen, pannenkoeken, enz.  Ontvormen; enige warme dessert dat in een vorm gekookt is en afgewezen word voor presentatie

9  Bestuiven; Warme desserts kunnen bestuift worden met poedersuiker net voor het serveren.  Porties; Vooraf doseren.  Individuele porties  Per recept vereisten of inrichtingen van standaardprocedures

10  1. Schrijf de basis recept voor gestoomde spons pudding.  2. Vind de recept voor Brood & Boter pudding en hou het in je map.  3. Noem 3 soorten beluchtingen.


Download ppt "Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen."

Verwante presentaties


Ads door Google