De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werken aan draagvlak De Academische opleidingsschool Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Ton Roelofs, PENTA college Janneke van der Steen, HAN.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werken aan draagvlak De Academische opleidingsschool Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Ton Roelofs, PENTA college Janneke van der Steen, HAN."— Transcript van de presentatie:

1 Werken aan draagvlak De Academische opleidingsschool Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Ton Roelofs, PENTA college Janneke van der Steen, HAN

2 Introductie Academische opleidingsschool Wat is de academische opleidingsschool? Om welk onderzoek gaat het in de academische opleidingsschool? Wat moet voor het ministerie van OCW de opbrengst zijn van de verdiepingsperiode van 2 jaar?

3 Academische opleidingsscholen Alliantie/Notre Dame des Anges Nijmegen en PDS Rijnmond Inrichting verdiepingsfase Doelen

4 Draagvlak voor de Academische opleidingsschool Vraag 1 Hoe kan je binnen de scholen het draagvlak voor de Academische Opleidingsschool verbreden? Vraag 2 Hoe kan de onderzoeksagenda hierbij een rol spelen?

5 Hoe kan je het draagvlak voor de Academische Opleidingsschool verbreden? Voorbeelden uit de praktijk: Onderzoek vast onderdeel binnen schoolorganisatie – Onderzoek als onderdeel van het functiebouwwerk – Onderzoeksgroep als onderdeel van het organogram – Studentenonderzoek Uitvoering van onderzoek – Betrokken worden bij het doen van onderzoek Resultaten van onderzoek – Presentaties en workshops van onderzoek en uitkomsten van onderzoek (eenmalig of terugkerend)

6 Hoe kan de onderzoeksagenda hierbij een rol spelen? Voorbeelden uit de praktijk: Onderzoeksonderwerpen/onderzoeksagenda – Onderwerpen voor onderzoeksagenda komen vanuit teams en collega’s – Onderzoek gedurende de gehele implementatie van een onderwijsontwikkeling

7 Resultaten Stel: 1.Onderzoek is een vast onderdeel binnen de organisatie van de school in functieprofielen en organogram 2.Collega’s werken mee aan de uitvoering van het onderzoek rondom een innovatie die binnen de school wordt ingezet 3.Onderzoeksonderwerp gaat leven binnen de school door de onderzoekspresentatie van een docentonderzoek aan zijn collega’s 4.Een innovatie wordt, ondersteund door onderzoek, ingevoerd in de vaksectie 5.Collega’s bepalen mee de onderwerpen die op de onderzoeksagenda komen Maar: 1.Het doen van onderzoek en de resultaten blijven beperkt tot een kleine geïsoleerde groep binnen de school 2.Schoolleiding neemt de resultaten van het onderzoek niet mee in beslissingen over het beleid rondom innovaties die zijn onderzocht 3.Collega’s vragen nog een paar keer naar de vorderingen van het onderzoek maar vervolgens gebeurt er niks met de resultaten van het onderzoek 4.Enkel een beperkte groep binnen de school heeft op deze manier profijt van onderzoek 5.Collega’s zijn niet bereid om zelf mee te werken aan onderzoek omdat dit teveel tijd kost

8 Wanneer is er voldoende draagvlak?

9 Wat voldoende draagvlak is hangt onder meer af van de volgende 4 vragen Wat is het draagvlak dat je wilt bereiken precies? Bij wie wil je draagvlak creëren? Wat wil je door dit draagvlak bereiken? Hoe ga je wanneer je draagvlak hebt gecreëerd ervoor zorgen dat dit draagvlak blijft bestaan?

10 Tot slot Vragen Discussie


Download ppt "Werken aan draagvlak De Academische opleidingsschool Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Ton Roelofs, PENTA college Janneke van der Steen, HAN."

Verwante presentaties


Ads door Google