De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cyrilla van der Donk & Bas van Lanen Conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cyrilla van der Donk & Bas van Lanen Conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?"— Transcript van de presentatie:

1 Cyrilla van der Donk & Bas van Lanen Conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

2 Inleiding De gerichtheid van onderzoek Motieven voor praktijkonderzoek Definitie van praktijkonderzoek in de school Kernactiviteiten van praktijkonderzoek Beoordeling van praktijkonderzoek Meer informatie Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

3 De gerichtheid van onderzoek Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol? GeneraliseerbaarContextafhankelijk Theorievorming Verbetering van de eigen praktijk

4 Motieven voor praktijkonderzoek Individuele ontwikkeling – Kennis – Onderzoeksvaardigheden – Visie Collectieve ontwikkeling Oplossing van het praktijkprobleem Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

5 Definitie praktijkonderzoek in de school Praktijkonderzoek in de school is onderzoek dat wordt uitgevoerd door leraren, waarbij op een systematische wijze in interactie met de omgeving antwoorden verkregen worden op vragen die ontstaan in de eigen onderwijspraktijk en gericht zijn op verbetering van deze praktijk. (Van der Donk & Van Lanen, 2009) Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

6 Kernactiviteiten van praktijkonderzoek Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

7 Onderzoeksomgeving Beoordeling van praktijkonderzoek Beoordelaars Beoordelingscriteria Beoordeling Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

8 Beoordelingscriteria A. Individuele ontwikkeling B. Collectieve ontwikkeling C. Uitvoering van de onderzoekscyclus D. Transparantie E. Aansluiting bij de context van de onderwijspraktijk F. Oplossing van het praktijkprobleem G. Communicatie met anderen Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

9 Beoordelaars De onderzoeker - (aankomende) leraar Opleidingsdocenten Begeleiders op de school Collega-leraren De schoolleiding Leerlingen Onderzoekers van andere scholen Subsidieverstrekkers Enz. Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

10 De onderzoeksomgeving Visie op praktijkonderzoek Draagvlak in de school Leerklimaat Begeleiding & ondersteuning Beschikbare tijd Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?

11 Meer informatie www.praktijkonderzoekindeschool.nl Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?


Download ppt "Cyrilla van der Donk & Bas van Lanen Conferentie Lessen uit onderzoek 28 januari 2010 Wanneer is praktijkonderzoek in de school succesvol?"

Verwante presentaties


Ads door Google