De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rondetafel VELON-congres Evaluatie academische dieptepilots

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rondetafel VELON-congres Evaluatie academische dieptepilots"— Transcript van de presentatie:

1 Rondetafel VELON-congres Evaluatie academische dieptepilots

2 Achtergrond Academische dieptepilots
“Academische school: een school die de opleidingsfunctie combineert met een sterk op de praktijkgerichte onderzoeks- en innovatiecomponent” “Leren, opleiden, reflectie op het beroep, ontwikkelingsgericht onderzoek, kenniscirculatie en innovatie gaan hand in hand” “Leraren ontwikkelen zo tevens een onderzoeksrol om hun lespraktijk te versterken”

3 Evaluatie “Praktijkvoorbeelden van varianten van opleidingsscholen die opleiden voor de markt en academische scholen” “Landelijke kwaliteitscriteria waaraan opleidings-scholen en academische scholen moeten voldoen” “Een inschatting van de gemiddelde kosten van het in de school opleiden voor de markt en het opleiden in de academische school (voor de opleidingsscholen, de lerarenopleidingen, OCW)” “Randvoorwaarden (personeel, informatie, organisatie, financieel, administratie, communicatie en huisvesting) waaronder de opleidingsschool en de academische school een succes kunnen zijn.”

4 Dieptepilots: Een unieke aanpak!
Overheidsbeleid is vaak wishful thinking Eerst kijken wat de effecten en opbrengsten zijn: evidence-based! Pilots! Uitkomsten staan niet vast. Het kan (en mag) mislukken!

5 Ondernemerschap Twee lijnen:
Formele besteding projectmiddelen (format KPMG/CINOP) Inhoudelijke invulling en opbrengst (format individuele school) Scholen en niet OCW of KPMG/CINOP moeten bepalen wat er uit moet komen!

6 Academisch? Wat is een academische school? Wat is een passende onderzoekscomponent? Wat is de relatie tussen onderzoek en innovatie? Wat voor kennis levert een academische school op? Indicatoren, succescriteria?

7 Evaluatie of Verkenning
Evaluatie op basis van vooraf geformuleerde succescriteria of Verkenningsonderzoek naar mogelijke criteria?

8 Bewaak de speelruimte! “Een tweede wezenlijk onderdeel van de dag is dat we met u een ‘bouwtekening’ van de (academische) opleidingsschool gaan maken. Samen met u gaan we nadenken over de vraag uit welke elementen een (academische) opleidingsschool bestaat. Dit ontwerp willen we met u uittekenen. Het eindresultaat is een gezamenlijk beeld op ‘de (academische) opleidingschool en de onderdelen daarvan’.” Wat zou voor u, in uw context een (academische) opleidingsschool kunnen zijn? Wat zou voor u, in uw context een (academische) opleidingsschool kunnen opleveren?

9 Opzet rondetafel gesprek
Overwegingen en ambities: Monique Vogelzang, OCW dir. programma lerarenbeleid Eerste beelden m.b.t. de landelijke evaluatie: Jannie Keizer, CINOP Ambities, vragen en invullingen door scholen: Erica Moens (MSA/OSB Amsterdam) Willy van Dijk (SKPOA, Amersfoort/Utrecht)


Download ppt "Rondetafel VELON-congres Evaluatie academische dieptepilots"

Verwante presentaties


Ads door Google