De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V. Nathalie Hoogduin Martine Wiese.

Verwante presentaties


Presentatie over: "KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V. Nathalie Hoogduin Martine Wiese."— Transcript van de presentatie:

1 KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V. Nathalie Hoogduin Martine Wiese

2 PROGRAMMA Introductie en kennismaking BDO Uitleg project ‘APPS B.V.’ Gelegenheid voor het stellen van vragen

3 BDO Nederland Vertegenwoordigd in Nederland sinds 1935 Circa 2.000 medewerkers 27 vestigingen, 13 clusters Behorende tot de top 5 accountants- en adviesorganisaties van Nederland EUR 215 miljoen omzet in 2011 Breed pakket aan dienstverlening: Audit & Assurance Accountancy & Bedrijfsadvies Belastingadvies Consultancy

4 BDO is waar de klant is.. 5 e kantoor in de wereld Onderdeel van een groot internationaal netwerk, dus samenwerking met collega’s over de hele wereld! 1.118 kantoren van BDO wereldwijd (in 135 landen) In totaal bijna 50.000 BDO’ers! Ruim 4 miljard omzet (2011) Grote internationale fiscale praktijk in Amstelveen en Rotterdam Internationale samenwerking binnen Audit & Assurance

5 Persoonlijk: We luisteren naar het verhaal achter de persoon. Oprechte persoonlijke interesse. Passie: We halen het beste uit onszelf en anderen. Samen doelen bereiken! Professioneel: We adviseren op basis van objectiviteit en integriteit. De vertrouwde adviseur. Pragmatisch: We communiceren eerlijk en zonder omwegen. Heldere en praktische afspraken. Onze principes, normen en waarden in 4 kernwoorden:

6 Een greep uit ons klantenpakket

7 PROJECT APPS B.V.

8 EVEN ALLES OP EEN RIJTJE OVER HET PROJECT.. Belangrijk: wie is de opdrachtgever? Indeling van de teams PROJECT Hoofddoelstelling Projectonderdelen Casus ‘APPS B.V.’ Tips & Tricks Tenslotte…

9 TEAMS WAT VERWACHTEN WE PER TEAM? Het project wordt door jullie in teamverband uitgevoerd, maar elke student dient een evenredig aandeel in het geheel te hebben. Neem dus je verantwoordelijkheid en blijf betrokken bij het resultaat! Hierop zal ook door BDO goed worden gelet! Tijdens het project vormen de aspecten tijdigheid en juist schriftelijk taalgebruik belangrijke factoren voor de beoordeling van de uitvoering van de opdracht!

10 PROJECT APPS B.V. HOOFDDOELSTELLINGEN Welke behoefte hebben startende ondernemingen en hun ondernemers? Met welke aspecten krijgen ondernemingen te maken als de organisatie (snel) groeit? Welke kwaliteiten moeten de ondernemers zelf hebben om de onderneming tot een succes te maken? Welke rol kan de accountant bij deze verschillende fases spelen?

11 PROJECT APPS B.V. PROJECTONDERDELEN Aantrekken van financiering Recovery management Jaarrekening

12 CASUS APPS B.V. Ace, Samuel en Kai zijn drie jonge, enthousiaste broers met een ondernemersgeest, die gezamenlijk een eigen onderneming willen starten. De onderneming zou APPS B.V. moeten gaan heten. De activiteiten van APPS B.V. te Amsterdam richten zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van electronica. Binnen APPS B.V. zijn een aantal afdelingen te onderscheiden welke worden aangestuurd door het managementteam (MT), gevormd door de drie broers die tevens aandeelhouders zijn.

13 CASUS APPS B.V. Deel 1 Aantrekken van financiering APPS B.V. heeft als doel in januari 2012 te starten met haar activiteiten. Hiervoor moet APPS B.V. financiële middelen aantrekken. Om een bank of investeerder te overtuigen dat hij een goede investering doet is een goed onderbouwd businessplan onmisbaar!  Ga hierbij aan de slag met de cijfers! >> Jullie zijn tenslotte de accountants van APPS B.V. <<

14 CASUS APPS B.V. Deel 2 Volgt later, dit blijft nog een verrassing !

15 CASUS APPS B.V. Deel 3 Volgt later, dit blijft nog een verrassing !

16 CASUS APPS B.V. ALGEMEEN Bij het beantwoorden van alle vragen adviseren we jullie in de huid van Ace, Samuel en Kai te kruipen om je goed te kunnen inleven. >> Let op! De vragen dien je te beantwoorden vanuit de accountant!<< Geef daarbij aan wat de aanpak is geweest, waar jullie je informatie vandaan hebben gehaald (literatuur, internet, etc.). Geef ook aan wat jullie ervaringen zijn met de gebruikte en gevonden informatie. Was het moeilijk dit te vinden? En waarom? Let op: gebruik duidelijk, maar vooral zakelijk taalgebruik !

17 TIPS & TRICKS PRAKTISCHE HANDREIKINGEN Voor een succesvolle afwikkeling van het project zijn deze punten van belang : Goede communicatie en samenwerking binnen de groepen; Goed inlevingsvermogen (rol van de accountant); Juist en zakelijk taalgebruik; Goede voorbereiding van de eindpresentatie (tips hiervoor volgen later !).

18 VRAGEN??


Download ppt "KICK-OFF PROJECT HVA APPS B.V. Nathalie Hoogduin Martine Wiese."

Verwante presentaties


Ads door Google