De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een onderzoeks- organisatie Gedachten over een nieuwe indeling van het onderzoek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een onderzoeks- organisatie Gedachten over een nieuwe indeling van het onderzoek."— Transcript van de presentatie:

1 Een onderzoeks- organisatie Gedachten over een nieuwe indeling van het onderzoek

2 Een driedeling, als voorgesteld op basis van netwerkanalyse Area Studies Cultural History Heritage and Memory

3 Enkele problemen  Velen voelen zich verscheurd  De clusters hebben geen conceptuele basis – en zijn daarom ook niet aan buitenstaanders uit te leggen  Verdubbelingen en ‘messiness’ vertroebelen de organisatie-structuur

4 A comprehensive model Heritage and Memory Area Studies Cultural History

5 Een matrix-model Thema 1Thema 2Thema 3Thema 4 Antiek Vroegmodern Modern Contemporain

6 Maar dan graag volgens drie assen: History, Heritage, Culture Thema’s Tijdlijn Methodes

7 Uitleg  Deze visualisatie maakt niet alleen duidelijk hoe onderzoeksgroepen, als blokje, als staaf, in de horizontale, verticale of diepte-as, zich plaatsen in het veld, maart tevens waar in ons cultuurhistorisch onderzoek op dit moment grote gaten liggen.

8 Cultuurhistorici binnen de faculteit behouden graag een gezamenlijk cluster  Als dit dan toch ( maar waarom?) absoluut niet mogelijk blijkt te zijn, kan gedacht worden aan een pragmatische oplossing.  De oplossing is pragmatisch in de zin dat ze epistemologisch wellicht onverantwoord is, en een puur arbitraire indeling voorstelt, maar juist daarom een werkbare vorm oplevert.

9 Als dan echt tot alle prijs – quod non – in kleinere eenheden gedacht moet worden

10 Het idee is dus te komen tot een gezamenlijke 3-D matrix, die – als het dan per se moet – splitsbaar is in twee clusters die vergelijkbare doch niet identiek structuren hebben. Een aandachtspunt is het niveau waarop gevisiteerd gaat worden – tevens (JK) mag de visitatiesystematiek nooit en te nimmer leiden zijn in de onderzoeksorganisatie. Een voorbeeld van splitsing is een cynische, arbitraire, splitsing op basis van periode. Het klopt niet, maar misschien werkt het.

11 Voorbeeld : Gouden Eeuw

12 Voorbeeld : Urban History


Download ppt "Een onderzoeks- organisatie Gedachten over een nieuwe indeling van het onderzoek."

Verwante presentaties


Ads door Google