De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sigismund Schlomo Freud.. Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sigismund Schlomo Freud.. Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te."— Transcript van de presentatie:

1 Sigismund Schlomo Freud.

2 Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te vluchten. Dit gebeurde op het eind van zijn leven. Freuds geboortehuis.

3 Geboren in Freiberg op 6 mei 1856. Gestorven in Londen op 23 september 1939 Grondlegger van de psychoanalyse. Een van de meest invloedrijke psychologen en denkers van de 20 ste eeuw.

4 Van kinds af aan was hij gefascineerd door de menselijke geest. Dit werd een obsessie voor hem. Zijn ouders prefereerden dat hij zich bezighield met exacte wetenschappen.

5 Hij werkte in het ziekenhuis in Wenen, aan de afdeling ‘hersenanatomie’. Hij doceerde tevens ook aan de Universiteit van Wenen. Hij deed onderzoek naar cocaïne.

6 In 1885 deed hij een studiereis naar Parijs. Daar leerde hij Jean-Marie Charcot kennen. Hij leerde op een andere manier naar geestesziekten kijken, d.m.v. klinische methodes. Charcot vertelde hem veel over hypnose en mysteries.

7 Een van de meest bekende theorieën van Freud is de theorie van het ‘Es, Ich und Uberich’. Dit waren zijn Es, Ich en Uberich ideeën: Het Es, dat wil zeggen het onbewuste; het Es is het lustprincipe: wil alleen maar van alles heel graag, en is onbevredigbaar. Als je het ene hebt wil het Es alweer het volgende. Het Uberich (dit is het geweten, de waarden en normen, wat wel en niet mag); dit nemen we in eerste instantie over van onze ouders: we identificeren ons met hun waarden een normen. Het Ich, dat wil zeggen ons ik, dat de beslissingen neemt; het Ich bemiddelt tussen wat het Es graag wil, en wat het Uberich toelaat

8 Hij werkte samen met Josef Breuer nieuwe theorieën uit. Dit wekte veel belangstelling op omdat zijn theorieën tegen veel bestaande gedachten in gingen. Breuer was het na een tijd niet meer eens met Freud, en ze gingen uit elkaar. Doch werd Freud steeds populairder.

9 Freud stierf in 1939 aan kanker. Tijdens zijn pensioen hield hij zich bezig met het schrijven van boeken. Na zijn dood schreef zijn dochter Anna verder aan zijn boeken en theorieën.

10


Download ppt "Sigismund Schlomo Freud.. Hij was van Joodse afkomst en daarom werd hij gedwongen Oostenrijk-Hongarije te verlaten en naar het Verenigd Koninkrijk te."

Verwante presentaties


Ads door Google