De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”

Verwante presentaties


Presentatie over: "Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”"— Transcript van de presentatie:

1 Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”
door Anneleen Coen

2 Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”
In’t kort Katrinahof is gesitueerd te Linkeroever Antwerpen in de Fromentinstraat 1,3 en 5. Het wordt erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en heeft hierdoor recht op subsidies. Het OC Katrinahof wordt beheerd door de VZW Katrinahof. Bron:

3 Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”
Katrinahof probeert mensen met een matig tot zware verstandelijke beperking en hun gezin te helpen. Zowel kinderen als volwassen worden geholpen. Katrinahof bestaat uit een internaat, semi-internaat, dagcentrum en een tehuis. Het semi-internaat is gekoppeld aan het BuBaO en het BuSO Katrinahof. In’t kort Bron:

4 Methodiek De doelstelling van Katrinahof is de personen met een verstandelijke handicap zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn en enkel in te grijpen als het moet. Medewerkers en huisgenoten leven als het ware samen. Er wordt samen gepraat, gekookt, gevierd, gewerkt,… . Doch de medewerkers houden een bepaalde afstand. Ze zorgen ervoor dar de huisgenoten bepaalde activiteiten doen en dat ze interactie hebben met de mensen en hun omgeving. Katrinahof begeleid deze mensen zodat ze hun kwaliteit van leven zelf kunnen bevorderen. Zo kunnen ze zelf hun leven indelen en vormgeven. Ook de ouders van de huisgenoten worden bij dit proces betrokken.

5 Samenwerking Om de huisgenoten zo goed mogelijk te helpen is de samenwerking met andere voorzieningen onontbeerlijk. Hierdoor kan er gedeeld worden in ervaringen, middelen en kunnen de inwoners van Katrinahof deel uitmaken van de gemeenschap. Ook wordt er samengewerkt met de provincie Antwerpen om de beste ondersteuningsfuncties op te nemen in de zorg. Met in het bijzonder trachten ondersteuning te bieden zo dicht mogelijk bij de eigen woonplaats.

6 Enkele activiteiten www.beerschat.wordpress.com
Sponsorig/speelplaats/suc30022.jpg

7 Enkele activiteiten

8 Man bijt hond: Kris en Yves

9 Le huitième jour


Download ppt "Orthopedagogisch centrum “Katrinahof”"

Verwante presentaties


Ads door Google