De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zorg en ondersteuning voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zorg en ondersteuning voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg."— Transcript van de presentatie:

1 Zorg en ondersteuning voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg

2 De Taak Stichting P edagogisch S ociaal W erk Midden-Limburg (PSW) biedt zorg en ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een verstandelijke handicap op die plek waar voor hen optimale kansen aanwezig zijn om een eigen leven te leiden.

3 De Taak het bieden van op het individu afgestemde ontwikkelings- en ontplooiingsmogelijkheden het in stand houden van contacten tussen mensen met een verstandelijke handicap en hun omgeving een volwaardige plaats in de samenleving voor mensen met een verstandelijke handicap waarbij zij zo veel mogelijk zelf richting en inhoud geven aan het bestaan Met respect voor de individuele waardigheid van mensen met een verstandelijke handicap streven wij naar:

4 PSW: de organisatie Bij PSW werken zo’n 550 medewerkers. Zij worden ondersteund door meer dan 280 vrijwilligers.

5

6 PSW biedt verschillende zorgprestaties:

7 Zorgprestaties PSW Begeleiding bij het wonen In een WBC (woon begeleidings centrum) In een kleinschalige woonvoorziening Via Ondersteund Wonen

8 Zorgprestaties PSW Dagbesteding, wonen en logeren voor kinderen

9

10 Dagbesteding voor volwassenen

11 Dagbesteding voor volwassenen biedt zinvolle dagbesteding aan mensen met een verstandelijke handicap. Cliënten kunnen terecht bij: AC Pappelhof in Roermond AC ‘t Zonnehuis in Weert AC Maasbracht in Maasbracht Bureau Begeleid Werken Soos voor ouderen Weert/Roermond

12 Dagbesteding voor volwassenen Bureau Begeleid Werken houdt zich bezig met het toeleiden van cliënten naar de reguliere arbeidsmarkt. Begeleid Werken

13 Dagbesteding voor volwassenen vrijwillige basis e begeleiding Cliënten kunnen op vrijwillige basis werken met regelmatige begeleiding door een jobcoach.

14 Dagbesteding voor volwassenen Cliënten kunnen regulier contract. betaald werken met een regulier contract. Jobcoach via de “PersoonlijkeOndersteuning”die egekend door UWV. Ondersteuning door Jobcoach via de regeling “Persoonlijke Ondersteuning” die wordt toegekend door UWV.

15 Dagbesteding voor volwassenen entrum aan activiteiten Het Activiteitencentrum biedt een breed scala aan activiteiten de muren binnen en buiten de muren. Activiteitencentrum

16 Groepsbegeleid werken In een groep werken in een bedrijf/fabriek met continu begeleiding Groepsbegeleid Werken

17 Groepsbegeleid werken De begeleiding is afgestemd op de mate van zelfstandigheid.

18 Groepsbegeleid werken Cliënt: -Integratie ‘gewoon’ werken) (contact met collega’s, ‘gewoon’ werken) ik werk in de fabriek”). -Status (“ik werk in de fabriek”). kansen, uitdagingen -Ontplooïngskansen, uitdagingen Waarom groepsbegeleid werk?

19 Groepsbegeleid werken Werkgever: -Maatschappelijke betrokkenheid tonen, sociale gezicht laten zien. sociale gezicht laten zien. -Meerwaarde binnen bedrijf: cliënten brengen sfeer, zijn zéér gemotiveerd. brengen sfeer, zijn zéér gemotiveerd. -Concrete bijdrage aan productieproces -Economisch interessant Waarom groepsbegeleid werk?

20 Groepsbegeleid werken, waarom niet?

21 In 5 jaar groepsbegeleid werken bij Philips Weert hebben we: 41.000 uren gewerkt 41.000 uren gewerkt 1.500.000 lampen verwerkt1.500.000 lampen verwerkt 150.000 stickers geplakt150.000 stickers geplakt 70.000 keer de kantine bezocht70.000 keer de kantine bezocht 160.000 schroefjes los en weer vast gedraaid160.000 schroefjes los en weer vast gedraaid 28.000 keer de koffieautomaat gebruikt28.000 keer de koffieautomaat gebruikt Cijfers….

22 Groepsbegeleid werken Eenvoudig werk met repeterend karakter: verpakken/ ompakken, licht montage/ assemblagewerk, mailings, stempelen/ stickeren/ sealen enz. Werkzaamheden

23 Groepsbegeleid werken -8 medewerkers voor handmatig repeterend werk in grote hoeveelheden werk in grote hoeveelheden -Eigen begeleider verantwoordelijk voor begeleiding cliënten en kwaliteit productie begeleiding cliënten en kwaliteit productie -Duidelijke afspraken kwantiteit/kwaliteit. -Dagelijkse werktijd 9.30u-15.30u incl. koffiepauze. koffiepauze. -Lage dagvergoeding, eigen vervoer Wat bieden wij?

24 Groepsbegeleid werken -Passende werkplek, voldoen aan Arbo. -Contactpersoon in het bedrijf die zorg- draagt voor aanbieden werkzaamheden draagt voor aanbieden werkzaamheden en continuïteit in het aanbod. en continuïteit in het aanbod. -Gebruik van faciliteiten (zoals kantine). -Heldere communicatie en afspraken. Wat vragen wij van U?

25 Groepsbegeleid werken Aan de basis van onze samenwerking ligt een contract met daarin duidelijk omschreven afspraken en verantwoordelijkheden Contract

26 Groepsbegeleid werken, waarom niet?

27

28

29

30


Download ppt "Zorg en ondersteuning voor volwassenen en kinderen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Stichting Pedagogisch Sociaal Werk Midden-Limburg."

Verwante presentaties


Ads door Google