De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1.3 Ik hou van Holland Identiteiten

Verwante presentaties


Presentatie over: "1.3 Ik hou van Holland Identiteiten"— Transcript van de presentatie:

1 1.3 Ik hou van Holland Identiteiten Identiteit: het gevoel een en dezelfde persoon te zijn, met eigen kenmerken, waardoor men zich van anderen onderscheidt, wat eigen is aan iemand Identiteit is combinatie van opvallende kenmerken zoals taal en tradities Zelfs in het kleine Nederland zijn de verschillen tussen bevolkingsgroepen groot.

2 De Nederlandse identiteit
1.3 Ik hou van Holland De Nederlandse identiteit Het beeld dat buitenlanders over Nederlanders hebben Nederland: klompen, tulpen, kaas en molens…..

3 1.3 Ik hou van Holland Regionale identiteit zorgt voor: verschillen in een land, maar ook eenheid in een regio. Denk ook aan regionale ongelijkheid verschillen tussen ontwikkeling tussen gebieden Regionalisme: regionale identiteit belangrijker dan nationaal identiteit. Lokalisme: lokale identiteit belangrijker dan regionale of nationale identiteit.

4 Tolerantie Vermogen om iets te verdragen
Uitsluiting: bij verhuizing naar een gebied met een andere identiteit word je niet geaccepteerd. Insluiting: na een tijdje ga je bij de nieuwe groep horen. Tolerantie: de groep verdraagt een nieuweling. Identiteit: kan samenhangen met een regio; kan ook samenhangen met andere soorten groepen


Download ppt "1.3 Ik hou van Holland Identiteiten"

Verwante presentaties


Ads door Google