De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natie is volk, niet staat Eerst is er cultureel nationalisme → gevoel bij elkaar te horen op basis van taal, cultuur, gemeenschappelijk verleden,geloof.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natie is volk, niet staat Eerst is er cultureel nationalisme → gevoel bij elkaar te horen op basis van taal, cultuur, gemeenschappelijk verleden,geloof."— Transcript van de presentatie:

1

2 Natie is volk, niet staat Eerst is er cultureel nationalisme → gevoel bij elkaar te horen op basis van taal, cultuur, gemeenschappelijk verleden,geloof Dan komt er politiek nationalisme → een volk wil een eigen staat Twee vormen SamenbindendDuitsland,Italië OntbindendOostenrijk/Honga- rije,Turkije (multi- nationale staten)

3 Als de nationale staat er is verandert het nationalisme van karakter → je beter voelen dan anderen (Chauvinisme) Dat kan een agressieve vorm aannemen naar andere landen b.v. aan de vooravond van W.O.I, maar ook intern b.v. eigen volk eerst bewegingen

4


Download ppt "Natie is volk, niet staat Eerst is er cultureel nationalisme → gevoel bij elkaar te horen op basis van taal, cultuur, gemeenschappelijk verleden,geloof."

Verwante presentaties


Ads door Google