De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Cultuur en mensen in de bewoonde wereld Het indelen van de wereld op basis van cultuur en demografische kenmerken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Cultuur en mensen in de bewoonde wereld Het indelen van de wereld op basis van cultuur en demografische kenmerken."— Transcript van de presentatie:

1 Cultuur en mensen in de bewoonde wereld Het indelen van de wereld op basis van cultuur en demografische kenmerken

2 Cultuur en cultuurgebieden Cultuur omvat alles wat door de mensen is gemaakt en aangeleerd Een cultuur is altijd in beweging Problemen ontstaan wanneer cultuur in de knel raakt.

3 Taal en godsdienst Godsdienst Taal en godsdienst zijn de voornaamste onderdelen van een cultuur Dragen sterk bij aan het gevoel van identiteit van een volk Christendom, Islam, Hindoeïsme en Boeddhisme zijn de grootste religies ter wereld. Deze religies verspreidden zich over de hele wereld.

4 Taal en godsdienst Taal Talen als Engels en Frans verspreidt over de wereld door kolonisatie Andere grote talen zijn Arabisch, Chinees en Hindi Indelen van de wereld op basis van taal is moeilijk omdat er veel gebieden zijn met meerdere dominerende talen

5 Demografische kenmerken Wereld indelen op basis van demografie Bevolkingsdichtheid en bevolkingsspreiding kunnen als criteria worden gebruikt. Ook leeftijdsgrafieken kunnen worden gebruikt. Leeftijdsgrafieken geven de leeftijdsopbouw weer. Bij een stagnerende bevolkingsgroei heeft zo’n grafiek de vorm van een spitse kogel


Download ppt "Cultuur en mensen in de bewoonde wereld Het indelen van de wereld op basis van cultuur en demografische kenmerken."

Verwante presentaties


Ads door Google