De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Patronen: Bevolkingsspreiding en cultuurgebieden Ilse van Beesten Marije Schreur Jeanine Schaapman.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Patronen: Bevolkingsspreiding en cultuurgebieden Ilse van Beesten Marije Schreur Jeanine Schaapman."— Transcript van de presentatie:

1 Patronen: Bevolkingsspreiding en cultuurgebieden Ilse van Beesten Marije Schreur Jeanine Schaapman

2 Bevolkingsdichtheid Bevolkingsspreiding Bevolkingsdichtheid De gemiddelde bevolkingsdichtheid op aarde is vijftig inwoners per vierkante kilometer. De 4 meest bevolkte gebieden zijn Zuid- en Oost-Azië, West-Europa en de oostkust van de Verenigde Staten.

3 Bevolkingsdichtheid Wat is het verschil tussen bevolkingsdichtheid en bevolkingsspreiding? Bevolkingsdichtheid geeft het gemiddeld aantal mensen per km² weer. Bevolkingsspreiding geeft aan waar de mensen wonen en hoe ze verspreid zijn over dat gebied. Waarom zijn sommige gebieden dichtbevolkt? Veel werkgelegenheid Gunstige geografische ligging Gunstige natuurlijke omstandigheden Goede infrastructuur (wegen en water)

4 De spreiding verklaard Natuurlijke mogelijkheden Ligging Koloniale verleden Bron afbeelding: Wikipedia

5 De spreiding verklaard Wat valt op aan de ligging van de grote steden in de wereld? Geef daar een verklaring voor. De meeste steden liggen aan de kust. Verklaring: kustvlaktes zijn gemakkelijk in te richten en steden aan de kust zijn goed bereikbaar.

6 De mozaïek van culturen Cultuurgebieden Diffusie Cultuurvermenging  Acculturatie

7 Filmpje http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/20100317_geschiedenisculturennederland05

8 De mozaïek van culturen Wat zijn kenmerken van een cultuur? Waar komen deze culturen vandaan? India ChinaIran Gewoonten en gebruiken, godsdienst, normen en waarden, bestaanswijze, muziek, voorwerpen en soms ook bouwwerken.


Download ppt "Patronen: Bevolkingsspreiding en cultuurgebieden Ilse van Beesten Marije Schreur Jeanine Schaapman."

Verwante presentaties


Ads door Google