De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 1 Stofwisseling Basisstof 5 K4. -Als een plant in het licht staat, vindt fotosynthese plaats. -Tegelijk vindt er in de levende cellen van die plant.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 1 Stofwisseling Basisstof 5 K4. -Als een plant in het licht staat, vindt fotosynthese plaats. -Tegelijk vindt er in de levende cellen van die plant."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 1 Stofwisseling Basisstof 5 K4

2 -Als een plant in het licht staat, vindt fotosynthese plaats. -Tegelijk vindt er in de levende cellen van die plant verbranding plaats. -Overdag ontstaat in een plant meer zuurstof dan ‘s nachts

3 -Zuurstof die ontstaat bij verbranding, wordt afgegeven aan de lucht. -Dit gebeurt via de huidmondjes.

4 -Overdag ontstaat er ook meer glucose. -Dit wordt niet allemaal verbruikt bij de verbranding. -Glucose die niet wordt verbrand, wordt omgezet in zetmeel.

5 -Dit zetmeel wordt tijdelijk in de bladeren opgeslagen. -’s Nachts wordt dit zetmeel omgezet in suiker. -De suiker wordt (opgelost in water) vervoerd naar de andere delen van de plant.

6 -Daar kan de suiker weer worden omgezet in: glucose, zetmeel of andere organische stoffen.

7

8 -Nogmaals een filmpje over fotosynthese: http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/2 0100402_fotosynthese01 http://www.schooltv.nl/beeldbank/clip/2 0100402_fotosynthese01

9 Huiswerk -Maak opdr. 20, 21, 22 in je werkboek


Download ppt "Thema 1 Stofwisseling Basisstof 5 K4. -Als een plant in het licht staat, vindt fotosynthese plaats. -Tegelijk vindt er in de levende cellen van die plant."

Verwante presentaties


Ads door Google