De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontkiemen -In de lente gaan allerlei zaden ontkiemen. -Om te ontkiemen zijn een aantal voorwaarden nodig zoals: Zuurstof Water De juiste temperatuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontkiemen -In de lente gaan allerlei zaden ontkiemen. -Om te ontkiemen zijn een aantal voorwaarden nodig zoals: Zuurstof Water De juiste temperatuur."— Transcript van de presentatie:

1

2 Ontkiemen

3 -In de lente gaan allerlei zaden ontkiemen. -Om te ontkiemen zijn een aantal voorwaarden nodig zoals: Zuurstof Water De juiste temperatuur En voor sommige zaden ook licht

4  In ieder zaadje zit een ‘babyplantje’. Dit plantje wordt wakker in de lente, onder invloed van licht, warmte en water. De wortels groeien naar beneden, op zoek naar water. De uitlopers groeien de andere kant op, op weg naar het licht. De wortel en de loper weten in welke richting ze moeten groeien door de zwaartekracht. De zaadhuid beschermt het zaad. De witte ovalen vlek aan de buitenkant van een boon is de navel. Hiermee heeft hij vastgezeten aan de vrucht. Het ‘poortje’ is een klein gaatje in de zaadhuid. De boon bestaat uit twee helften: de zaadlobben. Die bevatten reservevoedsel, zoals eiwitten, vetten en koolhydraten (o.a. zetmeel).

5  http://www.schooltv.nl/beeldbank/zoek/?q= boon&doelgroep=po http://www.schooltv.nl/beeldbank/zoek/?q= boon&doelgroep=po

6  Wat gebeurt er in het filmpje?

7  Wij gaan bonen ontkiemen in de klas.

8  Hoe ging het ontkiemen van bonen?  Wat ging goed tijdens het ontkiemen van bonen?  Waar liep je tegen aan tijdens het ontkiemen van bonen?  Wat vond je van de opdracht: ontkiemen van bonen?


Download ppt "Ontkiemen -In de lente gaan allerlei zaden ontkiemen. -Om te ontkiemen zijn een aantal voorwaarden nodig zoals: Zuurstof Water De juiste temperatuur."

Verwante presentaties


Ads door Google