De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

BOEK THEMA CONTEXT Onderzoeksvraag: gericht op de context van het boek DOCUMENTATIEMAP: Zoek naar de juiste informatie om je onderzoeks (deel)vragen te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "BOEK THEMA CONTEXT Onderzoeksvraag: gericht op de context van het boek DOCUMENTATIEMAP: Zoek naar de juiste informatie om je onderzoeks (deel)vragen te."— Transcript van de presentatie:

1 BOEK THEMA CONTEXT Onderzoeksvraag: gericht op de context van het boek DOCUMENTATIEMAP: Zoek naar de juiste informatie om je onderzoeks (deel)vragen te beantwoorden: Zoekvragen formuleren en de juiste zoeksystemen gebruiken! DEELVRAGEN: welke vragen moet ik stellen om mijn hoofdvraag te beantwoorden? ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN

2 ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN VOORBEELD Het stenen bruidsbed (Harry Mulisch) Thema Keuze: oorlog Context Keuze: De bombardementen op Dresden (decor voor de roman) Onderzoeksvraag Welke invloed hadden de bombardementen op Dresden op het verloop van WO II? Deelvragen -Wanneer waren de bombardementen en wie voerden ze uit? -Waarom werd Dresden gebombardeerd? -Welke impact had het op de stad Dresden? -Welke rol speelde Dresden in WO II voor de nazi’s? -Etc.

3 ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN DOCUMENTEREN/GEGEVENS VERZAMELEN Het stenen bruidsbed (Harry Mulisch) Thema Keuze: oorlog Context Keuze: De bombardementen op Dresden (decor voor de roman ) Onderzoeksvraag Welke invloed hadden de bombardementen op Dresden op het verloop van WO II? Deelvragen -Wanneer waren de bombardementen en wie voerden ze uit? -Waarom werd Dresden gebombardeerd? -Welke impact had het op de stad Dresden? -Welke rol speelde Dresden in WO II voor de nazi’s? -Wat zegt Harry Mulisch zelf over het gebruik van de bombardementen in zijn boek? -Etc. HISTORISCH SOCIAAL HISTORISCH LITERAIR

4 ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN DOCUMENTEREN/GEGEVENS VERZAMELEN Deelvragen -Wanneer waren de bombardementen en wie voerden ze uit? -Waarom werd Dresden gebombardeerd? -Welke impact had het op de stad Dresden? -Welke rol speelde Dresden in WO II voor de nazi’s? -Wat zegt Harry Mulisch zelf over het gebruik van de bombardementen in zijn boek? -Etc. KWALITEIT VAN INFORMATIE BETROUWBAARHEID VALIDITEIT REPRESENTATIVITEIT -NIET BEINVLOED DOOR TOEVAL -BIJ HERHALING ZELFDE RESULTATEN -HET IS TE VERANTWOORDEN: ONDERZOCHT WAT MEN ZEI TE ONDERZOEKEN -JUISTE INFORMATIE OM DE VRAAG TE BEANTWOORDEN -IS DE GROEP/INFORMATIE DIE GEBRUIKT IS, HOMOGEEN: ZIT HET NIET OP VERSCHILLENDE NIVEAUS?

5 ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN DOCUMENTEREN/GEGEVENS VERZAMELEN BETROUWBAA RHEID VALIDITEIT REPRESENTA TIVITEIT ZOEKSYSTEMEN GOOGLE IS NIET HET ENIGE EN ZEKER NIET HET BESTE ZOEKSYSTEEM VOOR BRONNEN BIJ JE ONDERZOEK!! HET JUISTE ZOEKSYSTEEM IS AFHANKELIJK VAN DE VRAGEN DIE JE HEBT GESTELD! BIJV. VRAGEN RONDOM ACTUALITEIT EN (RECENTE) HISTORIE: VRAGEN RONDOM LITERATUUR: KRANTENBANK WIKIPEDIA (als je kritisch bent) THESAURUS (ENGELS) LITEROM DBNL (Nederlands) VRAAG JE VAKDOCENTEN VOOR VERSCHILLENDE VAKKEN VOOR DE BESTE ZOEKSYSTEMEN OP HUN VAKGEBIED!

6 ONDERZOEKSVAARDIGHEDEN GEKOPPELD AAN JOUW ROMAN DOCUMENTEREN/GEGEVENS VERZAMELEN HET ZOEKPROCES -Welke impact had het op de stad Dresden? ZOEKSYSTEEM? KERNWOORDEN? BEGRIPPEN? JAARTALLEN? KERNWOORDEN? BEGRIPPEN? JAARTALLEN? ZOEKRESULTATEN ZORGEN VOOR NIEUWE ZOEKTERMEN KEUZE: KRANTENBANK KEUZE (combinatie): DRESDEN GEVOLGEN BOMBARDEMENT 14 februari 1945 JAREN 50 en 60 KEUZE: Winston Churchill


Download ppt "BOEK THEMA CONTEXT Onderzoeksvraag: gericht op de context van het boek DOCUMENTATIEMAP: Zoek naar de juiste informatie om je onderzoeks (deel)vragen te."

Verwante presentaties


Ads door Google