De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bezittelijk voornaamwoord Groep 8. Wat is een bezittelijk voornaamwoord? Het bezittelijk voornaamwoord geeft een bezit aan. Je gebruikt het samen met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bezittelijk voornaamwoord Groep 8. Wat is een bezittelijk voornaamwoord? Het bezittelijk voornaamwoord geeft een bezit aan. Je gebruikt het samen met."— Transcript van de presentatie:

1 Bezittelijk voornaamwoord Groep 8

2 Wat is een bezittelijk voornaamwoord? Het bezittelijk voornaamwoord geeft een bezit aan. Je gebruikt het samen met een zelfstandig naamwoord. Zijn de woorden: mijn, jouw, je, uw, zijn, haar, ons, jullie, hun. Geven in één woord aan van wie het zelfstandig naamwoord is dat erachter staat.

3 Voorbeelden Ik zoek mijn jas. Jij zoekt jouw (je) jas. Hij zoekt zijn jas. Zij zoekt haar jas.

4 Let op: Als de woorden je, haar, ons, jullie, hun niet meteen voor het zelfstandig naamwoord staan, ook niet voor een bijvoeglijk naamwoord dat bij het zelfstandig naamwoord hoort, dan zijn het geen bezittelijke voornaamwoorden.

5 Een voorbeeld Jullie hebben morgen een geschiedenis toets Jullie staat niet direct voor een zelfstandig naamwoord. Het is dus geen bezittelijk voornaamwoord.

6 Oefenzinnen Ik heb een boek.........Het is mijn boek. Jij hebt een boek.......Het is …. boek. U heeft een boek.......Het is …. boek. Hij heeft een boek.....Het is …. boek. Zij heeft een boek......Het is …. boek.


Download ppt "Bezittelijk voornaamwoord Groep 8. Wat is een bezittelijk voornaamwoord? Het bezittelijk voornaamwoord geeft een bezit aan. Je gebruikt het samen met."

Verwante presentaties


Ads door Google