De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Addie Stehouwer substituut ombudsman

Verwante presentaties


Presentatie over: "Addie Stehouwer substituut ombudsman"— Transcript van de presentatie:

1 Addie Stehouwer substituut ombudsman
Tips voor een behoorlijke behandeling van ouders in een complexe echtscheiding Addie Stehouwer substituut ombudsman

2 Wat vindt iedere ouder van belang?
Ik ben op een beleefde manier behandeld Ik ben met respect behandeld Ik kon mijn mening geven Er werd oprecht naar mijn mening geluisterd Ik ben eerlijk behandeld Ik ben rechtvaardig bejegend De gezinsvoogd vond ik competent De gezinsvoogd vond ik professioneel K.Van den Bos 2005 Dit is de checklist van mensen, zo stellen ze hun oordeel vast, zo besluiten ze de overheid wel of niet te vertrouwen. En hoe doen jongeren dat? Ik vroeg het aan de medewerkers van de kinderombudsman en zij zeiden:

3 Hoe doe je dat? Luisteren naar het eigen verdriet, de rouw van elk van beide ouders rond het verlies van het samen leven Bespreken van het conflict met de ouders Uitleggen wat de rol is van de gezinsvoogd: bevorderen gezond en gelukkig opgroeien van de kinderen Duidelijk zijn in afspraken: wat mogen de ouders van de gezinsvoogd verwachten? en je daaraan houden! Zorgvuldig rapporteren: beschuldigingen over en weer beschuldigingen laten en niet als feit presenteren.

4 Hoe organiseer je dat? Bespreek met de ouders hun eigen situatie en die van de kinderen Analyseer hoe erg het conflict tussen de ouders is Neem mee of er ook andere problemen zijn Zo snel mogelijk een plan maken met inbreng van de ouders Organiseer –andere- hulp voor de kinderen én de ouders Laat geregeld van je horen en maak duidelijk hoe en wanneer je reageert op vragen van de ouders


Download ppt "Addie Stehouwer substituut ombudsman"

Verwante presentaties


Ads door Google