De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Over echtscheiding, verwerking en loyaliteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Over echtscheiding, verwerking en loyaliteit."— Transcript van de presentatie:

1

2 Over echtscheiding, verwerking en loyaliteit

3

4

5  1. Een ontwikkelingspsychologische benadering van verwerking  2. Een rouwproces  3. Verwerkingstaken  4. Criteria voor gestoord rouwen  5. Een inventaris van gevoelens

6  1. Pessimisten  2. Optimisten  3. Hoe complex is de chtscheidingsgeschiedenis?  4. Jongens zijn geen meisjes?  5. Gemakkelijk rouwproces?

7

8

9

10

11

12

13  1. Kenmerken of symptomen  2. Juridische oplossingen voor het Ouderverstotingssyndroom?  3. psychologische oplossingen voor het Ouderverstotingssyndroom?

14

15

16  1. Over wetten en termen  2. Juridisch gezagsco-ouderschap  3. Voor- en nadelen van gezagsco- ouderschap  4. Recht op persoonlijk contact

17  5. Problemen bij het uitoefenen van het recht op persoonlijk contact  6. Factoren bij de verblijfouder die het persoonlijk contact bemoeilijken  7. Factoren bij de bezoekouder die het persoonlijk contact bemoeilijken  8 Factoren bij het kind die het persoonlijk contact bemoeilijken

18  9. Kinderen die wisselen  10. Psychologisch co-ouderschap  11. Vecht in het belang van de kinderen

19  1. De wet op het verblijfsco-ouderschap  2. Voorwaarden voor verblijfsco-ouderschap  3. Voordelen van verblijfsco-ouderschap  4. Nadelen van verblijfsco-ouderschap  5. Toch verblijfsco-ouderschap

20

21  1. Wordt de scheiding voorbereid?  2. Hoe worden er met de kinderen over de echtscheiding gepraat?  3. Zij de ouders opgehouden met ruzie maken?  4. Is er contact met beide ouders?

22  5. Hoe functioneren de ouders?  6. Komen er grote veranderingen in het gezinsleven?  7. Zijn er nog andere opvangfiguren voor de kinderen?

23  1. De bemiddeling  2. De neutrale bezoekruimte

24  1. De mening van de kinderen  2. Het hoorrecht  3. het maatschappelijk of sociaal onderzoek

25

26  1. Gevolgen van het gezagsco-ouderschap voor de school  2. Hulp aan echtscheidingskinderen op school

27  3. Concrete tips voor de omgang met het kind  4. Concrete tips voor de omgang met de ouders  5. Concrete tips voor de omgang met informatie  6. En de ouders?

28  1. Bemiddelen, bemiddelen, bemiddelen  2. Ouders die rouwen  3. Kinderen die rouwen  4. Kinderen die slachtoffer zijn  5. Allen samen!

29  Hulpverlening op het Web  Boeken voor kinderen en jongeren  Woordenlijst  Bibliografie

30


Download ppt "Over echtscheiding, verwerking en loyaliteit."

Verwante presentaties


Ads door Google