De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Seminariereeks ‘Onderwijs en Opvoeden in de 21 ste eeuw’ KU Leuven, 25 februari 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Seminariereeks ‘Onderwijs en Opvoeden in de 21 ste eeuw’ KU Leuven, 25 februari 2008."— Transcript van de presentatie:

1 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Seminariereeks ‘Onderwijs en Opvoeden in de 21 ste eeuw’ KU Leuven, 25 februari 2008

2 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 1. Richt de hele financiering van het onderwijs van laag tot hoog op ‘gelijke kansen op uitstekend onderwijs’.

3 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 2. Vraag onderwijsinstellingen om inspanningen én resultaten te leveren: centen zijn een voorwaarde, wat telt is de aanpak.

4 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 3. Zorg ervoor dat méér kleine kleuters in kleinere klassen zitten, en verplicht minstens één jaar in een Vlaamse kleuterklas.

5 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 4. Schep ouderbetrokkenheid: geef ook ouders een warm welkom op school, maar eis tegelijk minimale contractbereidheid.

6 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 5. Peil de taal: organiseer taaltoetsen, zowel bij scharniermomenten in de schoolloopbaan, als bij een overstap van de ene naar de andere school.

7 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 6. Breng de taal op peil: vraag aan elke school een taalbeleid waarin elke leerkracht een rol speelt.

8 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 7. Overtuig jongeren én hun ouders van een goede en tijdige studiekeuze, begeleid hen daarbij en zet alle experts in, in de eerste plaats de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s). Bestrijd ondoordachte overgangen en shopping.

9 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 8. Leg de lat geleidelijk hoger en zorg dat de sporten van de onderwijsladder niet te ver uit elkaar staan; vermijd dat mensen meteen onmogelijk hoog willen of moeten springen.

10 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 9. Leer van elkaars ervaringen, verspreid goede voorbeelden en veranker positieve experimenten structureel in de dagelijkse werking.

11 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Proef 10. Bestrijd vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt. Anders staan alle resultaten van de vorige proeven op de helling.

12 Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Meer info: www.vandenbroucke.com


Download ppt "Een tienkamp voor gelijke onderwijskansen Seminariereeks ‘Onderwijs en Opvoeden in de 21 ste eeuw’ KU Leuven, 25 februari 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google