De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SKO DE DIJKEN OKTOBER 2009 Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SKO DE DIJKEN OKTOBER 2009 Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs."— Transcript van de presentatie:

1 SKO DE DIJKEN OKTOBER 2009 Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs

2 Wat waren de doelen van onze reis? Teambuilding Observeren van de praktijk van de Schotse kwaliteitszorg: de inbedding in de dagelijkse routine en de resultaten. Kennisdeling/expertise-uitwisseling tussen Nederlandse directeuren (en Schotse experts) Kennis nemen van de structuur van de kwaliteitszorg van het Schotse onderwijs, de verbetercyclus, toetsinstrumenten en de mate van resultaatgerichtheid.

3

4 DE DIJKEN- GROEP…………….

5 Stad en platteland….. Groot en klein….. Oud en nieuw…… Openbaar en particulier….. Mooi en wat minder……

6 Op alle scholen zijn we erg welkom!

7 The Curriculum for Excellence Een curriculum (beschrijving) voor uitmuntendheid

8 Responsible citizens Verantwoordelijke burgers Succesfull learners Succesvolle leerlingen Effective contributors Krachtige medewerkers Confident individuals Individuen met zelfvertrouwen In de maatschappij betekent dit dat je zorgt dat kinderen in staat zijn……..  te leren  te doen  te zijn  samen te leven

9

10 Samen bouwen aan een muur van succes en bereikte doelen…………… De sterren van iedere klas en de gouden groepen………. En trots op je eigen klas!

11 Gedrag is belangrijk en zelfevaluatie hoort daarbij.

12 De scholen gebruiken nauwelijks methoden en maken veel zelf. De levels – niveaus – stelt de school zelf vast en daar wordt op getoetst

13 Zelfevaluatie is erg belangrijk, (ook voor leerkrachten!)

14 Alle scholen waren erg bezig met het milieu en konden een keurmerk halen: The Green Flag. Sommige scholen hadden er al twee.

15 Opvallende dingen in het Schotse onderwijs Schooluniformen…. Volle, drukke klassen…. ( Warme) lunch op school voor € 1,50…. Pupil council (lln raden) ….

16 Hebben we onze doelen bereikt? Doel 1: Kennis nemen van de structuur van de kwaliteitszorg van het Schotse onderwijs, de verbetercyclus, toetsinstrumenten en de mate van resultaatgerichtheid en observeren van de praktijk van de Schotse kwaliteitszorg: de inbedding in de dagelijkse routine en de resultaten. Dit doel is ruimschoots gehaald. Doel 2: Kennisdeling/expertise-uitwisseling tussen Nederlandse directeuren en Schotse experts. Iedere middag waren er lezingen: Inspecteurs van het onderwijs, een ontwikkelaar van het curriculum, de verantwoordelijke voor de scholing van alle leerkrachten in Schotland, een lid van het Schotse parlement. Dit doel is ruimschoots gehaald.

17 Doel 3: teambuilding Met 12 collega’s samen 5 dagen optrekken samen scholen bezoeken…………… samen eten, drinken, lachen……..

18 Samen genieten van schotse collega's en kinderen, Samen verbaasd zijn en nieuwsgierig…………. samen kijken, luisteren, praten, samen opdrachten maken en evalueren………

19 dat levert nog meer teamgevoel op dan er al was, Daar groei je samen van…. In onderlinge verbondenheid!

20 Wat is er over 5 jaar zichtbaar bij de Dijken...  Ik ben trotser op de school en mezelf en laat dit zien..als gevolg van deze reis?  onze school / het Dijkenkantoor is zichtbaar in de regio  trots en profilering staat nog beter op de kaart  Er wordt doelbewust gewerkt aan resultaten door kinderen, leerkrachten, directie, bovenschools management  Over 5 jaar staan we aan de top!  Doelen staan centraal in de school voor team, ouders en kinderen  kinderen en leerkrachten hebben meer zelfverantwoordelijkheid

21


Download ppt "SKO DE DIJKEN OKTOBER 2009 Kwaliteitszorg in het Schotse onderwijs."

Verwante presentaties


Ads door Google