De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel."— Transcript van de presentatie:

1

2 Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.

3 Voor wie bedoeld?  3e of 4e jaars studenten  Studierichtingen:  Food & Business  Voedingsmiddelentechnologie  Voeding & diëtetiek  Docentenopleiding vakscholen (horeca, bakkerij)  Horeca opleiding  Retail opleiding

4 De opdracht (1)  Ontwikkel een nieuw product /concept dat bijdraagt aan een gezonder eetpatroon  Zorg dat het een bijdrage levert aan (een of meer van de volgende punten):  het verminderen van de consumptie van verzadigd vet en transvet  het verminderen van de consumptie van zout  het verhogen van de inname van groente en fruit  het verhogen van de inname van voedingsvezel  het verhogen van de inname van vis  Het product /concept moet voldoen aan voorkeurscriteria (zie bijlage I)

5 De opdracht (2)  Duurzaam is van belang, bijv.:  duurzame teelt  dierenwelzijn  eerlijke handel  reductie klimaatbelasting  afvalpreventie/verspilling  waterverbruik, energieverbruik  transportreductie Zie achteraan voor inspiratie

6 Waar let de jury op?  De beoordeling van de jury: zie hoofdstuk 3 ‘Beoordeling’.  Inzending moet:  een correct uitgevoerde voedingswaarde- en kostprijsberekening bevatten  Product/ concept binnen voorkeurscategorie (zo niet, geef dan een goede argumentatie waarom toch sprake is van gezondheidswinst)  Zo duurzaam mogelijk

7 Verder belangrijk  Zorg voor een duidelijke samenvatting van het rapport.  Het rapport mag uit maximaal 40 pagina’s bestaan (exclusief bijlagen).  Stuur het rapport in zesvoud in.

8 Belangrijke data!  De inzending moet woensdag 23 april 2014 in het bezit zijn van het Voedingscentrum.  De uitreiking zal plaatsvinden 13 juni 2014 (meer informatie volgt t.z.t.)

9 De prijzen  Hoofdprijs € 500  Tweede prijs € 350  Derde prijs € 250  Originaliteitprijs € 250 Bij een creatieve vondst die er echt uitspringt  Opleidingsprijs € 200 Beste inzending van een opleiding die voor drie of meer inzendingen zorgde en geen is geselecteerd voor één van bovengenoemde prijzen.

10 Vragen?  Stuur een naar:

11 Eten en duurzaamheid – inspiratie

12 Klimaatbelasting in hele keten

13 Innovatie  Verschillende ingangen voor innovatie:  Etiket  Informatie ontsluiten  Verpakking  Design  Product  Communicatie Voorbeelden gezond e/o meer duurzaam

14 Informatie ontsluiten

15 Etiket

16

17

18 Design

19

20 Product

21 Communicatie

22

23


Download ppt "Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel."

Verwante presentaties


Ads door Google