De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004."— Transcript van de presentatie:

1 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004

2 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Veel initiatieven, die lukken Voorbeelden:: –Er is een tarief voor Teledermatologisch Consult –Er is een tarief voor Interapy (depressie) –Het CTG is bezig met een tarief voor een e- mailconsult voor artsen –De KNMG is bezig een richtlijn op te stellen over het e-mailconsult. –Het CTG is ook bezig om te kijken naar videozorg voor het product verpleging Toekomst wordt beter

3 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Er is in 2006 een ICT-infrastructuur: VWS-NICTIZ ICT-toepassingen zijn nodig voor kwaliteitsbeleid en arbeidsmarktbeleid CVZ wil een actieve rol spelen bij introductie van telemedicine Grote industrieën staan te dringen: Philips, Microsoft, e.a.

4 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport WTG per 2005 breder inzetbaar 1. Gemakkelijker tarief verzoek aanvragen Doel is nog steeds dat zorgaanbieder en verzekeraar samen aanvragen, maar: nu mogen ook individuele zorgaanbieders en verzekeraars aanvragen en indien er geen overeenstemming is kan ook een afzonderlijke partij aanvragen

5 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport WTG per 2005 breder inzetbaar 2. Meer ruimte voor experimenten Experimenten van maximaal 5 jaar met tarieven en prestatiebeschrijvingen mogelijk. CTG evalueert experiment, beoordeelt wat er in het reguliere regiem wordt opgenomen.

6 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mijn advies: Aan de slag, gebruik de WTG en andere regelingen. Zoek als meest betrokkenen naar oplossingen. Houdt het simpel. Zet door.


Download ppt "Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004."

Verwante presentaties


Ads door Google