De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004."— Transcript van de presentatie:

1 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004

2 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Veel initiatieven, die lukken Voorbeelden:: –Er is een tarief voor Teledermatologisch Consult –Er is een tarief voor Interapy (depressie) –Het CTG is bezig met een tarief voor een e- mailconsult voor artsen –De KNMG is bezig een richtlijn op te stellen over het consult. –Het CTG is ook bezig om te kijken naar videozorg voor het product verpleging Toekomst wordt beter

3 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Er is in 2006 een ICT-infrastructuur: VWS-NICTIZ ICT-toepassingen zijn nodig voor kwaliteitsbeleid en arbeidsmarktbeleid CVZ wil een actieve rol spelen bij introductie van telemedicine Grote industrieën staan te dringen: Philips, Microsoft, e.a.

4 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport WTG per 2005 breder inzetbaar 1. Gemakkelijker tarief verzoek aanvragen Doel is nog steeds dat zorgaanbieder en verzekeraar samen aanvragen, maar: nu mogen ook individuele zorgaanbieders en verzekeraars aanvragen en indien er geen overeenstemming is kan ook een afzonderlijke partij aanvragen

5 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport WTG per 2005 breder inzetbaar 2. Meer ruimte voor experimenten Experimenten van maximaal 5 jaar met tarieven en prestatiebeschrijvingen mogelijk. CTG evalueert experiment, beoordeelt wat er in het reguliere regiem wordt opgenomen.

6 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Mijn advies: Aan de slag, gebruik de WTG en andere regelingen. Zoek als meest betrokkenen naar oplossingen. Houdt het simpel. Zet door.


Download ppt "Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Digitale zorgverlening: “aan de slag, het mag” IBE/Innovatie, Hans Haveman 20 september 2004."

Verwante presentaties


Ads door Google