De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiesystemen Het belang van informatie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiesystemen Het belang van informatie"— Transcript van de presentatie:

1 Informatiesystemen Het belang van informatie
Ordenen van Gegevens Informatiesystemen Het belang van informatie Rinke Hekkenberg Jeroen Klokgieters Trevor Piereij

2 Inhoud Inleiding en het belang van informatie en informatiesystemen
Informatiesysteem - defenitie Databases Operationele informatiesystemen Managementinformatiesystemen Dennis Ritchie

3 Het belang van informatie en informatiesystemen (inleiding)
Informatie is onmisbaar in onze samenleving. Informatiesystemen geven hulp bij ordenen van gegevens. Zonder het ordenen van gegevens zouden veel dingen ontzettend rommelig worden. Dennis Ritchie heeft veel onderzoek gedaan in informatie en informatiesystemen. Hij kent veel talen om te programmeren. Informatiesystemen zijn onmisbaar, bij bijvoorbeeld databases. De politie maakt veel gebruik van databases. Programmeren hoort bij het ordenen van informatie. Er wordt ook geprogrammeerd in computergames. Dankzij informatiesystemen is de computer een ontzettend veelzijdig apparaat geworden. Bij het ordenen van informatie zijn vaak nog een aantal dingen heel erg belangrijk; betrouwbaarheid, continuïteit, efficiëntie en effectiviteit. Als deze dingen ontbreken, is de informatie onbruikbaar.

4 Informatiesystemen - Defenitie
Een informatiesysteem is een systeem waarmee informatie over objecten of personen beheerd - verzameld, bewerkt, geanalyseerd, geïntegreerd en gepresenteerd - kan worden. Tot een informatiesysteem in ruime zin worden naast de data en de technieken en faciliteiten om data te ordenen en te interpreteren vaak ook de ermee verbonden organisatie, personen en procedures gerekend. Veel informatiesystemen zijn geautomatiseerd en omvatten dus hardware en software.

5 Databases Een database, gegevensbank of databank is een digitaal opgeslagen archief, ingericht met het oog op flexibele raadpleging en gebruik. Databases spelen een belangrijke rol voor het archiveren en actueel houden van gegevens bij onder meer de overheid, financiële instellingen en bedrijven, in de wetenschap, en worden op kleinere schaal ook privé gebruikt.

6 Operationele Informatiesystemen en managementinformatiesystemen
Operationele infomatiesystemen zijn er vooral op gericht om zakelijke transacties efficiënt te verwerken, industriële processen te regelen en de productiviteit van de medewerkers te verbeteren. Managementondersteunende systemen leveren informatie voor de ondersteuning van besluitvormingsprocessen van managers.

7 Dennis Ritchie - Gegevens
Dennis MacAlistair Ritchie uit New York 9 september 1941 – Berkeley Heights, 12 oktober 2011) was een Amerikaans informaticus en programmeur. Hij was samen met Brian Kernighan een van de grondleggers van de programmeertaal C. In 1983 kreeg hij de Turing Award. In 1999 ontving hij net als Ken Thompson de National Medal of Technology 1998 uit handen van president Bill Clinton.

8 Dennis Ritchie - Bijdrage
Ritchie ontwierp veel programmeertalen en word de wetenschapper genoemd die “ de digitale wereld heeft vormgegeven”. Dankzij zijn programmeertalen heeft Ritchie ervoor gezorgd dat informatie veel makkelijker verwerkt kan worden. Hij heeft de programmeertaal C ontworpen, die nu nog steeds word gebruikt in de computerwereld. Uit de programmeertaal C is het besturingssysteem UNIX ontstaan, dat nu ook nog veel gebruikt word (Mac OS X is een UNIX variant, die terug te vinden is in Apple producten). Met dit systeem word informatie verwerkt, net als een computer nu.

9 Conclusie Informatie is dus eigenlijk onmisbaar voor onze samenleving en informatiesystemen geven veel hulp bij het ordenen van informatie. Zonder informatie zouden we nergens zijn.

10 DIT WAS HET EINDE VAN ONZE PRESENTATIE, BEDANKT VOOR DE AANDACHT


Download ppt "Informatiesystemen Het belang van informatie"

Verwante presentaties


Ads door Google