De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

User study: Multitouch in Safari Davy Debacker Ruben Lagatie Sven Michiels.

Verwante presentaties


Presentatie over: "User study: Multitouch in Safari Davy Debacker Ruben Lagatie Sven Michiels."— Transcript van de presentatie:

1 User study: Multitouch in Safari Davy Debacker Ruben Lagatie Sven Michiels

2 Doel van de studie De invloed van multitouch meten op een browser met kleine afmetingen. Waarom? Veel gebruikte applicatie Een van de weinige applicaties met multitouch erin verwerkt Veel mensen zijn vertrouwd met een browser, dus makkelijk om mee te testen.

3 Doel van de studie Concreet: Het in en uitzoomen in safari op de iphone Singletouch: dubbel klikken Multitouch: pinch gesture Dit is eveneens het enige multitouch gesture dat op deze moment in safari zit.

4 Methode De gebruiker enkele simpele opdrachten laten doen, met nadruk op Veel scrollen: eerst uitzoomen, dan minder scrollwerk Kleine dingen lezen/zien/klikken: zoomen nodig om het goed te zien Bepaalde delen van de pagina bekijken: overzicht bewaren

5 Methode Concreet: 8 e link in google volgen Woordje helemaal onderaan de pagina lezen Op afbeeldingen zoeken Laatste afbeelding op 3 e pagina bekijken, en zo goed mogelijk zien wat er op staat.

6 Methode Meten van de resultaten: Tijd meten die gebruikers nodig hebben (welke methode is het snelste?) Gebruikers vragen laten beantwoorden over de 2 zoom methodes Open vraag (vrije opmerkingen over het apparaat of de test) Think aloud tijdens de test

7 Methode Wie testen: Willekeurige medestudenten van op de campus Redelijke ervaring met browsers en computers Niet noodzakelijk ervaring met touchscreen Voor het afnemen van de test, de gebruiker de benodigde commandos tonen.

8 Methode *de vragenlijst hier*

9 Resultaten Multitouch is sneller *grafiek*

10 Resultaten Mensen verkiezen multitouch zoomen *resultaat enquete*

11 Resultaten Het zoomen met 1 vinger werkt niet altijd zoals gewenst *resultaat enquete*

12 Resultaten Het scrollen is onnatuurlijk *think aloud quotes*


Download ppt "User study: Multitouch in Safari Davy Debacker Ruben Lagatie Sven Michiels."

Verwante presentaties


Ads door Google