De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat."— Transcript van de presentatie:

1 Google Analytics

2 Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat ze doen op de site. Meten is weten! 1.Voor adverteerders 2.Voor het management 3.Voor de redactie 4.Voor de ontwerpers

3 Basis informatica Internetpagina’s staan op een webserver De computer (desktop, mobiel, tablet) waarmee je die internetpagina’s bekijkt heet een client. Op de client gebruik je een browser om de informatie van de server om te bouwen tot overzichtelijke pagina’s. Een webserver stuurt bestanden door, geen hele pagina’s. Een pagina bestaat soms uit honderden bestanden. De server weet alleen hoeveel bestanden worden uitgeleverd, niet hoeveel pagina’s.

4 De oplossing Zet op iedere pagina van je website één pixel die niet wordt opgevraagd op je eigen webserver, maar op een server van Google. Google analytics telt hoeveel pixels je opvraagt. Deze informatie is niet openbaar, alleen voor degene die het Google Analytics account heeft aangemaakt.

5 Sessies Google analytics telt dus het aantal pagina’s dat wordt bezocht. Maar ook worden de verschillende pagina’s die je opvraagt binnen één sessie met elkaar in verband gebracht. Een sessie begint op het moment dat client en webserver voor het eerst contact hebben, en eindigt als je 30 minuten niets meer doet.

6 Informatie over de client in een sessie -Soort beeldscherm en browser -Apparaat (desktop, mobiel, tablet, besturingssysteem) -IP-adres (ook bruikbaar voor locatie) -Identificatienummer op basis van cookie. De server weet in beginsel niet wie achter de client zit, maar wel of we deze bezoeker eerder hebben gezien.

7 Bezoeker en bezoeken Het aantal unieke bezoekers is een maat voor het aantal klanten. Niet helemaal betrouwbaar. Het aantal bezoeken is het aantal sessies, dus ook als daar twee keer dezelfde bezoeker tussen zit. We spreken dan van terugkerende bezoekers. Van die bezoeken is tijdsduur, klikpad en aantal bezochte pagina’s (pageviews) bekend.

8 Samenvattend Eén pagina bestaat uit één of meer bestanden Eén bezoek bestaat uit één of meer pageviews Eén bezoeker doet één of meer bezoeken

9 Casus twentefans.nl Zie voor filmpje van Niek Haafkes op de portal.


Download ppt "Google Analytics. Google Analytics: waarom Google analytics meet hoeveel mensen er op de site komen, brengt in beeld wat we weten van dit mensen en wat."

Verwante presentaties


Ads door Google