De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub."— Transcript van de presentatie:

1 WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub

2 * Waarom een CPU of totaal overzicht maken van uw computer. * Voor sommige een groot gemak of zelfs een must. * Voor andere is zoiets niet nodig. * Wat wordt hiermee bedoeld? * Uw computer bevat vele onderdelen. * Het besturingssysteem * Eventuele servicepacks * Netwerk toegang. * Geluidsdragers. * Monitor. * Harde schijf. * Geheugen. * CD-rom en/of DVD stations. * Printer, scanner, digitaal fototoestel enz. enz. * Om nu te weten wat er allemaal in uw computer zit en wat er allemaal op aangesloten is, komt u op een zeer eenvoudige manier te weten, dikwijls met naam en toenaam. * Dit kan zeer handig zijn als; * U uw computer wilt verkopen, of juist een wilt aankopen. * Als u iemand anders om raad vraagt, (bij panne of moeilijkheden) * Als u alles over uw computer moet weten om bv een bepaald programma te installeren. * In deze korte workshop ga ik u een paar mogelijkheden laten zien. De een al wat gebruiksvriendelijker dan de andere en soms ook uitgebreider.

3 U gaat op het Internet naar http://www.cpuid.com/http://www.cpuid.com/

4 Vervolgens klikt u op CPU-Z

5

6

7 Dan scrolt u naar beneden tot u downloads tegenkomt.

8 Dan neemt u version 1.28.

9 U hebt nu de keuze tussen openen en opslaan. Als u opslaan neemt zet u dit programma op uw harde schijf en kunt het ook op een later tijdstip gebruiken. Kiest u openen, dan zal het programma zich installeren en kunt u het gebruiken. Als u voor opslaan kiest, dan zal het bestand zich in program files zetten. (Het wordt wel eerst gevraagd).

10 Let wel dit is een ZIP programma, dwz dat u om dit te kunnen installeren het programma WinZip op uw computer moet hebben staan. Dit programma kunt u gratis downloaden op: http://downloads.vnunet.be/download/compression/winzip/_211.html

11 Als u dit hebt gedaan, gaat u naar program files en klikt u op het gedownload bestand. Het programma zal zich dan op uw harde schijf installeren en u kunt het gebruiken. Zoals u kunt zien is dit een zeer omslachtige manier van werken en zeker niet gebruiksvriendelijk. Daarom raad ik u dit zeker niet aan en zal ik er ook niet verder op in gaan. Nu gaan we naar dezelfde website, maar in plaats van CPU-Z te kiezen gaan we naar PC Wizard. Daar krijgt u weer de volledige uitleg over het programma met zijn mogelijkheden. Dan scrolt u door naar Download en Updates en kiest version 2005.1.64.3.2005.1.64.3 U krijgt weer het zelfde scherm met de keuze openen of opslaan. ********************

12

13 Nu ziet u dat dit geen Zip. bestand is maar een Exe. bestand, dwz dat u dit rechtstreeks kunt openen. Nu gaat u naar de map Program Files en klikt op het gedownload programma.

14 Als u daar op klikt, krijgt u een wizard, die u verder zal helpen bij het installeren.

15

16

17

18

19

20

21 Als u nu op finish klikt, gaat het programma van start.

22 Zoals u kunt zien, is dit niet alleen veel eenvoudiger, maar ook overzichtelijker. U ziet al direct heel veel informatie en u kunt in de linker kolom kiezen tussen de verschillende iconen om de totale informatie van uw computer te kennen, zoals, moederbord, printers, geluid en netwerk enz. enz. Ook ziet u helemaal vanonder hoeveel procent uw processor op dit moment actief is. Dit programma is een aanrader. Om deze workshop af te ronden, laat ik u nog een mogelijkheid zien, die zo mogelijk nog eenvoudiger en vriendelijker is. U gaat de website; http://www.voormijnpc.nl/http://www.voormijnpc.nl/ Daar neemt u Freeware. Hier ziet u een grote keuze aan programma’s die allemaal gratis zijn en veel ervan ook makkelijk, bv het programma “Aida”. Dit is dus ook een “systeem informatie” programma. ************************

23

24 U klikt nu op download. Weer krijgt u de vraag uitvoeren of opslaan.

25 U ziet ook dit is exe. programma. Weer krijgt u de vraag om het in program files op te slaan. Nu gaat u naar de map program files en klikt op het gedownload programma.

26 Dan wordt u gevraagt of u het programma wilt installeren. U klikt op ja.

27 Dan gaat er terug een wizard open die u gewoon moet volgen.

28 Ook nu bij het einde van de installatie klikt u op finish en uw programma gaat open.

29 Nu kunt u rechtstreeks een keuze maken welke informatie u wil hebben bv besturingssysteem. Ook nu krijgt u een onderverdeling van mogelijkheden in de door u gekozen categorie. Aan u de keuze!!!!!!

30 Hopelijk heb ik u iets bij gebracht wat voor u nuttig kan zijn. Ik wens u nog veel computerplezier zonder zorgen. Tom Roef. Bestuurslid troef@pandora.be. Sodipa Computerclub troef@pandora.be Ps. Deze workshop zal op onze website gezet worden en zal daar morgen woensdag opstaan.


Download ppt "WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub."

Verwante presentaties


Ads door Google