De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub."— Transcript van de presentatie:

1 WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub

2 * Waarom een CPU of totaal overzicht maken van uw computer. * Voor sommige een groot gemak of zelfs een must. * Voor andere is zoiets niet nodig. * Wat wordt hiermee bedoeld? * Uw computer bevat vele onderdelen. * Het besturingssysteem * Eventuele servicepacks * Netwerk toegang. * Geluidsdragers. * Monitor. * Harde schijf. * Geheugen. * CD-rom en/of DVD stations. * Printer, scanner, digitaal fototoestel enz. enz. * Om nu te weten wat er allemaal in uw computer zit en wat er allemaal op aangesloten is, komt u op een zeer eenvoudige manier te weten, dikwijls met naam en toenaam. * Dit kan zeer handig zijn als; * U uw computer wilt verkopen, of juist een wilt aankopen. * Als u iemand anders om raad vraagt, (bij panne of moeilijkheden) * Als u alles over uw computer moet weten om bv een bepaald programma te installeren. * In deze korte workshop ga ik u een paar mogelijkheden laten zien. De een al wat gebruiksvriendelijker dan de andere en soms ook uitgebreider.

3 U gaat op het Internet naar

4 Vervolgens klikt u op CPU-Z

5

6

7 Dan scrolt u naar beneden tot u downloads tegenkomt.

8 Dan neemt u version 1.28.

9 U hebt nu de keuze tussen openen en opslaan. Als u opslaan neemt zet u dit programma op uw harde schijf en kunt het ook op een later tijdstip gebruiken. Kiest u openen, dan zal het programma zich installeren en kunt u het gebruiken. Als u voor opslaan kiest, dan zal het bestand zich in program files zetten. (Het wordt wel eerst gevraagd).

10 Let wel dit is een ZIP programma, dwz dat u om dit te kunnen installeren het programma WinZip op uw computer moet hebben staan. Dit programma kunt u gratis downloaden op:

11 Als u dit hebt gedaan, gaat u naar program files en klikt u op het gedownload bestand. Het programma zal zich dan op uw harde schijf installeren en u kunt het gebruiken. Zoals u kunt zien is dit een zeer omslachtige manier van werken en zeker niet gebruiksvriendelijk. Daarom raad ik u dit zeker niet aan en zal ik er ook niet verder op in gaan. Nu gaan we naar dezelfde website, maar in plaats van CPU-Z te kiezen gaan we naar PC Wizard. Daar krijgt u weer de volledige uitleg over het programma met zijn mogelijkheden. Dan scrolt u door naar Download en Updates en kiest version U krijgt weer het zelfde scherm met de keuze openen of opslaan. ********************

12

13 Nu ziet u dat dit geen Zip. bestand is maar een Exe. bestand, dwz dat u dit rechtstreeks kunt openen. Nu gaat u naar de map Program Files en klikt op het gedownload programma.

14 Als u daar op klikt, krijgt u een wizard, die u verder zal helpen bij het installeren.

15

16

17

18

19

20

21 Als u nu op finish klikt, gaat het programma van start.

22 Zoals u kunt zien, is dit niet alleen veel eenvoudiger, maar ook overzichtelijker. U ziet al direct heel veel informatie en u kunt in de linker kolom kiezen tussen de verschillende iconen om de totale informatie van uw computer te kennen, zoals, moederbord, printers, geluid en netwerk enz. enz. Ook ziet u helemaal vanonder hoeveel procent uw processor op dit moment actief is. Dit programma is een aanrader. Om deze workshop af te ronden, laat ik u nog een mogelijkheid zien, die zo mogelijk nog eenvoudiger en vriendelijker is. U gaat de website; Daar neemt u Freeware. Hier ziet u een grote keuze aan programma’s die allemaal gratis zijn en veel ervan ook makkelijk, bv het programma “Aida”. Dit is dus ook een “systeem informatie” programma. ************************

23

24 U klikt nu op download. Weer krijgt u de vraag uitvoeren of opslaan.

25 U ziet ook dit is exe. programma. Weer krijgt u de vraag om het in program files op te slaan. Nu gaat u naar de map program files en klikt op het gedownload programma.

26 Dan wordt u gevraagt of u het programma wilt installeren. U klikt op ja.

27 Dan gaat er terug een wizard open die u gewoon moet volgen.

28 Ook nu bij het einde van de installatie klikt u op finish en uw programma gaat open.

29 Nu kunt u rechtstreeks een keuze maken welke informatie u wil hebben bv besturingssysteem. Ook nu krijgt u een onderverdeling van mogelijkheden in de door u gekozen categorie. Aan u de keuze!!!!!!

30 Hopelijk heb ik u iets bij gebracht wat voor u nuttig kan zijn. Ik wens u nog veel computerplezier zonder zorgen. Tom Roef. Bestuurslid Sodipa Computerclub Ps. Deze workshop zal op onze website gezet worden en zal daar morgen woensdag opstaan.


Download ppt "WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / 2005. Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub."

Verwante presentaties


Ads door Google