De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

P. 1 20 juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni.

Verwante presentaties


Presentatie over: "P. 1 20 juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni."— Transcript van de presentatie:

1 p. 1 20 juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni

2 Jeugdraad 20 juni 2013 p. 2 Waarom een reglement? Uit het jeugdbeleidsplan 2011-2015: >“Er wordt een kader opgesteld voor de ondersteuning van kleine onderhouds- en opfrissingswerken aan lokalen van jeugdverenigingen.” >“De informatie omtrent ondersteuningsmogelijkheden voor jeugdinfrastructuur naar jeugdwerk wordt beter ontsloten en gepromoot.”

3 Jeugdraad 20 juni 2013 p. 3 Wat is het doel? … bij te dragen aan de kwaliteit van de activiteiten van jeugdwerkinitiatieven door mogelijkheden te bieden om een aangepaste, veilige en duurzame omgeving te creëren via investeringen. De toepassing van dit reglement heeft geen ander resultaat dan het gunstig beïnvloeden van de activiteiten van de jeugdwerkinitiatieven. Een meerwaarde aan de eigendom, bereikt via deze ondersteuning, kan in geen enkel geval aanleiding geven tot het ongeoorloofd verhogen van de lasten voor de gebruiker.

4 Jeugdraad 20 juni 2013 p. 4 Uitgangspunten Kleine werken >Dringende ingrepen, kleine opfrissingswerken en beperkte renovaties, andere dan het gewone onderhoud >Max. 5.500 EUR (exclusief BTW) >Ingenieur of architect niet vereist/subsidieerbaar >VGC is opdrachtgever en betaalt de factuur >Bewijs van eigendom of langdurig gebruik >Bewijs van marktraadpleging op basis van standaardformulieren >Begroting >Beschrijving van de werken

5 Jeugdraad 20 juni 2013 p. 5 Uitgangspunten Investeringssubsidie >Vanaf 5.500 EUR (exclusief BTW) >Vanaf 15.000 EUR enkel aan rechtspersonen, openbare besturen of instellingen >Via College(lid)besluit en rekeninghoudend met begroting/investeringsplan >Bewijs van (toekomstig) eigendom of langdurig gebruik >Verbintenis op vlak van volgen wet overheidsopdrachten >Begroting van de werken en van de organisatie >Beschrijving van de werken >Statuten rechtspersoon en samenstelling bestuur >Vergunningsaanvraag >Verslag ivm participatietraject en “goede huisvader”

6 Jeugdraad 20 juni 2013 p. 6 Nieuwigheden Procedures zijn beschreven Investeringssubsidie bedraagt max. 90% van de kosten Betaling gebeurt in schijven; 1 ste schijf als “voorschot” op basis van dossier Mogelijkheid tot het openstellen van infrastructuur via overeenkomst


Download ppt "P. 1 20 juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni."

Verwante presentaties


Ads door Google