De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorzie kinderen van massa's feedback! Workshop over het geven van feedback op een (dalton) basisschool Ingrid Witteveen-Slabbekoorn Maart 2011

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorzie kinderen van massa's feedback! Workshop over het geven van feedback op een (dalton) basisschool Ingrid Witteveen-Slabbekoorn Maart 2011"— Transcript van de presentatie:

1 Voorzie kinderen van massa's feedback! Workshop over het geven van feedback op een (dalton) basisschool Ingrid Witteveen-Slabbekoorn Maart 2011 Ingrid.witteveen@vivente.nu

2 Even terug in de tijd………

3 Doel van deze workshop: Korte schets van onderzoek Theorie over het geven van feedback Oefenen met feedback

4 Zoek de valse……… A Feedback werkt het best als het meteen gegeven wordt. B Beloning en prijzen zijn effectiever dan corrigerende feedback. C Feedback kan gegeven worden door leerkrachten, medeleerlingen, boeken, computer…etc. D Instructie is belangrijker dan feedback.

5 Verkleinen van de discrepantie tussen huidig begrip/ optreden en het gewenste resultaat. Definitie van Hattie &Timperley (2007) Doel van feedback:

6 Effectieve feedback beantwoordt drie vragen: Waar ga ik naar toe?Feed Up Hoe ga ik er naar toe?Feed Back Wat ga ik daarna doen?Feed Forward Elke feedback vraag werkt op vier niveaus productproces regulatiezelfconcept Schematische weergave:

7 Feedback van leerkrachten 7 sprong

8 Uitleg onderzoeksvraag 3

9 Oefenen: Formuleer met je maatje een feedback vraag/opmerking die de 4 niveaus bevat… Terugkoppeling in de groep

10 Verbinding naar eigen school: Op welke gebieden zijn we goed op weg om zelfregulatie te bevorderen? Op welke punten kunnen we ons verbeteren? M.b.v. invulschema

11 Tot slot: De krachtigste aanpassing die prestaties verbetert, is feedback. Het eenvoudigste recept voor de verbetering van het onderwijs is: ‘massa’s feedback’ Vragen?? Feedback???


Download ppt "Voorzie kinderen van massa's feedback! Workshop over het geven van feedback op een (dalton) basisschool Ingrid Witteveen-Slabbekoorn Maart 2011"

Verwante presentaties


Ads door Google