De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team OLV Breda Silvian Diepstraten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team OLV Breda Silvian Diepstraten"— Transcript van de presentatie:

1 Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team OLV Breda Silvian Diepstraten
Klas 4vB Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team

2 1. Wat is de Alpe d’HuZes? De Alpe D’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld ophalen voor KWF-kankerbestrijding. En zo bijdragen aan de strijd tegen kanker. Onder het motto "Opgeven is geen optie" wordt op één dag de legendarische Alpe d'Huez tot 6 keer toe beklommen. De Alpe D’huzes is 14km klimmen, de berg begint 800m hoogte en eindigt 1860m. Gemiddelstijgings percentage van 8%, met uitschieters tot 12%. Dit zou je met je team met potentiele sponsoren moeten bespreken! Deze presentatie duurt zo’n 15 minuten. Onderbreken met vragen of opmerkingen mag altijd!

3 2. De missie van Alpe d’HuZes
Kanker de wereld uit helpen Anderen de mogelijkheid geven en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker In de strijd tegen kanker ervaren zowel patiënten als hun dierbaren een groot gevoel van onmacht. Kanker is alomtegenwoordig. Ertegen vechten lijkt zinloos. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Onder het motto "Opgeven is geen optie“ accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken: Kanker de wereld uit helpen Anderen faciliteren en inspireren om goed, gelukkig en gezond te leven met kanker [PROBEER DIT VERHAAL IN JE EIGEN WOORDEN TE REPRODUCEREN!]

4 3. Wie fietst de Alpe d’HuZes?
Mensen die kanker hebben gehad. Mensen die aandacht willen vragen voor kanker. Sommige mensen fietsen hem voor iemand die overleden is of ziek is. Bekende Nederlanders bijv. Guido Weijers. Maar vooral fietsen mensen hem voor iemand dierbaars. Onderstaand het hele verhaal van de website. Moet je een paar keer lezen en eigenlijk gewoon kennen! De essentie is dat al het sponsorgeld gegarandeerd wordt besteed aan het realiseren van de missie! Belangrijkste kenmerken van dit beleid De organisatie maakt alleen kosten als deze strikt noodzakelijk zijn Deze worden dan alleen vanuit de inschrijfkosten betaald.; Als er kosten gemaakt moeten worden, wordt dit of in natura ter beschikking gesteld of door derden bekostigd (Betalen is geen optie!) In geen geval wordt daar sponsorgeld voor gebruikt (vaak betalen we het nog uit eigen zak); Geld dat door sponsoren gegeven wordt gaat één op één naar KWF Kankerbestrijding, 100% dus; Als er sponsoring in natura plaatsvindt, worden deze artikelen of diensten zoveel mogelijk gekapitaliseerd zodat ook deze vorm van sponsoring ten goede komt aan het Alpe d’HuZes fonds op naam bij KWF Kankerbestrijding. Uitzonderingen zijn diensten die het evenement in de breedte ten goede komen zoals gratis ruimte voor bijeenkomsten, vrachtvervoer richting Frankrijk of bijvoorbeeld het gratis opmaken van onze jaarrekening. Deze diensten helpen ons het mogelijk te maken elke euro van onze sponsoren aan KWF Kankerbestrijding over te kunnen maken. Sponsoren hebben door deze aanpak altijd 100% garantie dat hun geld ook daadwerkelijk terecht komt in het Alpe d’HuZes/KWF fonds. Dit is voor een evenement van deze omvang absoluut uniek. Vanuit het Alpe d'HuZes/KWF fonds wordt door ons uitgekozen onderzoek gefinancierd. Daarmee kunnen we ook garanderen dat van ons geld niets voor de KWF organisatie wordt gebruikt. Elke gesponsorde euro komt dus ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van kankerpatiënten. Zie voor de uitgebreide info:

5 4. Mag iedereen meedoen? In principe wel. Maar er kunnen mensen meedoen in verband met de veiligheid. Er is elk jaar een loting. Elk team (8 personen) moet euro aan sponsorgelden inzamelen. Dat is dus euro per man. Als je dat bedrag bij ekaar hebt, mag het team het jaar daarop weer meedoen. In 2012 was de alpe D’HuZes voor het eerst op 2 dagen. Zo konden er meer teams inschrijven. De donderdag is de officiële dag waarop geprobeerd wordt 6x de berg te beklimmen. De start is om 5 uur ‘s morgens. De woensdag is erbij gekomen. Om 10 uur is de start voor de fietsers, dan rijd ik ook mee. En om 2 uur is de start voor de sporters die 1 beklimming doen. Op de fiets, wandelend of hardlopend.

6 Op donderdag vertrekken de fietsers heel vroeg, in het donker.
Je kondigt aan dat je een kort filmpje wilt laten zien. Even om de sfeer van Ad6 over te brengen. Laat 1 van de 2 filmpjes verder het werk doen! Er is een goed filmpje van ruim 4 minuten en een van 10 minuten: 10 minuten: 4 minuten: Overleg met je gastheer waar behoefte aan is. Hoeveel tijd is er? Zet beide filmpjes op je eigen laptop, vertrouw niet op wifi-verbindingen, die stellen vrijwel altijd teleur, Laat het filmpje even doorwerken. Vraag naar reacties. Vul niet zelf meteen eventuele stiltes in! Hierna vervolg je je presentatie. In deze versie van de PowerPoint kan je de film (alleen de lange versie) nog online opstarten door op de foto te klikken, waarvoor je dus wel een goede online verbinding moet hebben. We raden echter aan om hem van je eigen schijf af te spelen. In de volgende versie kan offline ook door op de foto te klikken: mogelijk met keuzemogelijkheid voor de korte of de lange versie. Als je online werkt: Test de werking van de link vooraf! KLIK OP FOTO! Bij een pc/laptop (Windows) en de Mac (OS X) werkt de link alleen in de presentatiemodus. Check of je geluid ok is. Bij een iPad werkt de link alleen als je je presentatie als PDF opslaat en dan afspeelt.

7 5. Waarom doe ik mee? Om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Omdat ik zelf leukemie heb gehad, weet hoe erg het is en daarom iets terug wil doen. Omdat het een hele grote overwinning voor mij is om de Alpe D’Huzes op te fietsen. Omdat mijn oma keelkanker heeft gehad en daar aan is gestorven en ik wil dat daar onderzoek naar gedaan word. En als eerbetoon aan Timo. Wil ik hem fietsen, om aandacht te vragen aan deze vreselijke ziekte.

8 6. Timo’s Dream Team Timo’s Dream Team (TDT) is door de vader en moeder van Timo opgericht. Timo was een vriend van mij die ik ken vanuit het ziekenhuis. Hij had een hersentumor en kon niet meer genezen. In januari 2011 is hij hier aan overleden. Degene die in TDT zitten kenden Timo allemaal. TDT doet volgend jaar voor de tweede keer mee. Vorig jaar hebben ze met TDT € ,97 opgehaald en dit jaar hopen we er overheen te gaan. TDT bestaat nu uit 13 leden, 8 in het team en 5 individuelen, waaronder de ouders en de zus van Timo en mijn moeder, de enige hardloper van het team

9 Foto’s 2012 Timo’s Dream Team

10 7. Opbrengsten Alpe d'HuZes heeft sinds 2006 al bijna €75 miljoen opgehaald in de strijd voor de overwinning op kanker.

11 8. 100% vrijwilligers Alpe d’HuZes is de grootste fondsenwervende actie van Nederland en wordt 100% uitgevoerd door vrijwilligers. Al het opgehaalde geld komt voor 100% ten goede aan de stichting. Er blijft niets aan de strijkstok hangen. En deze mensen doen ook geheel vrijwillig (en op eigen kosten!) mee: Ruim deelnemers Meer dan supporters

12 Alpe d’HuZes is afzien voor een ander…
We doen het voor een ander! En daarom geven we nooit op! Vertel hier over jouw motivatie om mee te doen!

13 Omdat er bij elkaar 76 miljoen euro in totaal is ingezameld, is er al heel veel onderzoek naar kanker gedaan. En heb ik daarom ook gelukkig leukemie kunnen overwinnen.

14 Sponsor Timo’s Dream Team

15 Vragen? Reacties? Dankuwel Je gaat richting afronding van het gesprek.
Stel hier vragen, bijvoorbeeld: Wat vind je er van? Wat zou een volgende stap kunnen zijn? Wat heb je nog van me/ons nodig? Zijn er eventueel nog hindernissen? Hoe kunnen we helpen die weg te nemen? Eventueel: kan de stichting Alpe dHuZes helpen bij jullie interne overleg? En maak hier ook afspraken over het vervolg! Over zaken die jullie als team eventueel nog moeten aanreiken. En over wanneer je een reactie kunt krijgen. Foto: Harry Kleijnen Vragen? Reacties?


Download ppt "Alpe D’HuZes 2013 Timo’s Dream Team OLV Breda Silvian Diepstraten"

Verwante presentaties


Ads door Google