De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maatschappelijk ondernemen met winst

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maatschappelijk ondernemen met winst"— Transcript van de presentatie:

1 Maatschappelijk ondernemen met winst
Rode Kruis en Rode Halve Maan Moneymakers Maatschappelijk ondernemen met winst

2 Agenda Voorstellen, over & weer Het Nederlandse Rode Kruis
Geldschieters Project Moneymakers Succesfactoren Aan de slag

3 Voorstellen Fortis voldoende in het nieuws dus volg dat vooral. Fortis Foundation is zelfst stichting en steunt Fortis medewerkers op verschillende manieren in het uitdragen van hun maatsch betrokkenheid. In alle projecten staan menskracht (doe en kluswerk) en denkkracht (advies/workshops/coachingstrajecten etc) Voorbeelden: Financiele bijdrage specifiek project, teambuildingsactiviteiten , we hebben samenwerkingsverband met jeugdzorg nederland en trainen de jongerenraden (gisteren de jaarlijkse landelijke bijeenkomst met minister Rouvoet) Training verantwoord omgaan met geld voor vmbo, project gelijke rechten en gelijke kansen met extra aandacht voor mindervalidenetc. Volgende filmpje oude kengetallen:Film voor de indruk. Verouderde kengetallen 2007: aantal medewerkers die deelgenomen hebben aan activiteiten ruim 5400 Besteed budget 3 miljoen 353 activiteiten 260 maatschappelijke organisaties

4 Maatschappelijke profilering Trends & ontwikkelingen
Jean Henri Dunant Ons algemene doel: Het helpen van zoveel mogelijk kwetsbare mensen

5 Werken samen in het verlenen van hulp aan mensen in nood
De organisatie 185 Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen Werken samen in het verlenen van hulp aan mensen in nood Eén organisatie, onpartijdig en neutraal Zonder onderscheid te maken naar ras, afkomst of religie 7 Grondbeginselen Menslievendheid Onpartijdigheid Neutraliteit Onafhankelijkheid Vrijwilligheid Eenheid Algemeenheid

6 Overal ter wereld actief
In 185 landen actief 128 mln vrijwilligers & hulp aan 216 mln mensen

7 Project Uitleg over het project waarvoor leerlingen geld inzamelen

8 Het project Moneymakers
Winst voor het goede doel Werkwijze microkrediet Waarom jullie? Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het goede doel van Het Nederlandse Rode kruis Jullie gaan met jullie talenten ideeen uitwerken om zoveel mogelijk geld te verdienen. Om je plan tot uitvoering te brengen heb je geld nodig Waarom jullie

9 Succesvolle Moneymakers
Talent Samenwerken Ondernemerschap Luciel werner + Reni de Boer, Miss Onbeperkt

10 Talent Wat is talent? Welke talenten vormen een team?
Wat is jouw talent? De term begaafdheid of talent denoteert een bijzonder goed ontwikkelde eigenschap van een bepaald persoon. Het woord wordt gebruikt in verband met vele vermogens. Iemand kan bijvoorbeeld talent hebben voor bepaalde schoolvakken of wetenschappen, werkzaamheden, creatieve uitingen (kunst), sociale interactie et cetera Een succesvol team is een combinatie van de juiste kwaliteiten, kennis, ervaring en persoonlijkheden. Iedere persoonlijkheid heeft daarbinnen zijn eigen plaats en waarde. Hoe meer de plaats en het werk bij de aard en de interesses van een persoon passen, hoe effectiever, energieker en productiever mensen zijn. Het ontstaan van succesvolle teams is nog vaak een toevalstreffer. Hoe kunnen we u het toeval begunstigen en sturen.

11 Nu heb je een goede groep Heb je dan ook hét idee?
Lijst ideeen. Denk aan produkten waarvan je denkt dat mensen het kunnen gebruiken. Vul het aan met ideeen vanuit je eigen interesses, sport. Bepaal dan : Of je het leuk vind om te doen Beschik je over de juiste talenten om het uit te voeren Zie je praktische obstakels Ondernemerschap betekent ook: doelen stellen, doorzetten als het even tegen zit, anderen motiveren je te helpen, trots zijn als je het bereikt hebt enzovoorts Ons plan: Inventariseer je talenten Bedenk een bedrijfsidee Zet je ‘ondernemers’ plan op papier Stappenplan Schrijf zo veel mogelijk ideeen en plannen op Je kan niet alles doen dus maak een keuze wat je eerst gaat uitwerken (stem of ga pijltjes gooien) Bedenk wie wat gaat doen, voor wie je het gaat doen en wanneer het klaar moet zijn Het maakt nogal iets uit of je iets doet voor 10 of 200 mensen, bepaal het maximum aantal deelnemers Waar ga je het doen; lokatie kiezen Prik definitieve datum Welke materialen of spullen hebben jullie nodig Maak checklist wie dingen regelt, voor welke datum en wat het kost Hebben jullie hulp van anderen nodig Aan wie moet je toestemming vragen Communicatie. Hoe zorg je voor aandacht (posters/ schoolkrant/hyves/krant/sandwichbord) Wil je bepaalde mensen uitnodigen (deelnemers/ouders/leraren/wijkbewoners) Wat gaat het allemaal kosten. Maak een inschatting van wat je nodig hebt en hoe kom je er dan aan (zoek sponsors en doe eventueel verzoek om microkrediet van max 100 euro) Maak je ondernemersplan en schrijf de te nemen stappen goed uit.

12 Voorbeelden succesvolle acties
‘Knuffel een koe voor een euro!’ Leerlingen in Doetinchem hebben een actie opgezet om geld in te zamelen voor het Rode Kruis in Kyrgyzstan zodat er vee voor de lokale bevolking gekocht kon worden. Zij hebben een koeienpak gehuurd en mensen op straat konden met de koe knuffelen voor een euro.

13 Voorbeelden succesvolle acties
‘Wedstrijd hooghouden’ Een aantal leerlingen uit Nijmegen heeft voor de Serious Request een wedstrijd hooghouden met een voetbal georganiseerd. Voor één euro kon een deelnemer meedoen en drie pogingen wagen. De hoogste score werd samen met de contactgegevens opgeschreven. De winnaar won een voetbal die de leerlingen hadden laten signeren door spelers van NEC.

14 Voorbeelden succesvolle acties
‘Stiletto Run op het Farel College’ de Stiletto Run tijdens de kerstmarkt op het Farel College. Deelnemers konden (mits ze hakken aan hadden getrokken natuurlijk!) meedoen aan de wedstrijd waar als hoofdprijs een cadeaubon ter waarde van 75 euro door een schoenenwinkel ter beschikking was gesteld.

15 Voorbeelden succesvolle acties
‘Baard afscheren voor money’ Elke school heeft er minimaal één: een leraar met een veel te lange baard die al sinds zijn studie uit de tijd is… Ooit afgevraagd hoe hij zonder baard er uit zou zien? En of hij deze voor een goed doel af zou scheren? Misschien als de leerlingen op school er gezamenlijk 500 euro voor neerleggen wel! Start dus een actie voor de grootste make-over voor geld van het jaar!

16 Opdracht voor het eerste spreekuur
Bedenk drie ideeën die je kunt uitvoeren om geld te verdienen voor het Rode Kruis project. Na dit spreekuur ga je één van deze ideeën uitwerken tot een Ondernemingsplan. De drie ideeën hoef je niet helemaal uit te werken, maar denk vast na over: - Hoe gaan we onze talenten inzetten, groep samenstellen en taken verdelen Waarom gaat dit plan aanslaan/maakt het winst? Wat gaat het ongeveer kosten? Hoeveel tijd gaat het kosten om uit te voeren? Wat moet er gebeuren om het plan uit te voeren? Het mag niet te maken hebben met de verkoop van eten!!

17 ZOU JE MET DEZE GROEP AAN DE SLAG ZIJN GEGAAN?
Tot slot

18

19 Vragen? Veel succes!!!


Download ppt "Maatschappelijk ondernemen met winst"

Verwante presentaties


Ads door Google