De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik voor de volgende dia

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik voor de volgende dia"— Transcript van de presentatie:

1 Klik voor de volgende dia
EEN LES VAN DE GANZEN Auteur Hotze ♫ Zet het geluid aan! Klik voor de volgende dia

2 Heb je je ooit afgevraagd waarom ganzen in een V-formatie vliegen?

3 Elke vogel die met zijn vleugels wappert, zorgt voor een opwaartse kracht voor de vogel die volgt.
In een V-formatie krijgt de hele groep tenminste 71% meer vliegbereik dan wanneer elke vogel alleen zou vliegen.

4 …en voegt zich snel weer in de formatie.
Wanneer een gans buiten de formatie raakt voelt hij plotseling de moeizame vooruitgang en de weerstand van het alleen vliegen… …en voegt zich snel weer in de formatie.

5 Net zoals ganzen… …kunnen mensen die een gezamenlijke richting en gemeenschapszin delen sneller en gemakkelijker komen waar ze willen zijn dan zij die het alleen proberen te doen.

6 Als een gans vermoeid raakt roteert hij terug in de formatie en een andere gans vliegt dan voorop.
Als mensen net zoveel verstand hadden als de ganzen, zouden zij beseffen dat hun succes uiteindelijk afhangt van het samenwerken als team, om de beurt de moeilijke taken verrichten en het leiderschap delen.

7 Ganzen achter in de formatie gakken om de anderen voor hen aan te moedigen sneller te gaan. Het is belangrijk dat ons “gakken van achteren” bemoedigend is. Anders is het alleen maar gesnater.

8 Als een gans ziek of gewond wordt,verlaten twee andere ganzen de formatie en gaan mee naar beneden om te helpen bescherming te geven. Ze blijven bij het ongezonde lid van hun groep totdat die weer vliegen kan of sterft.

9 Daarna gaan ze weer verder met een andere formatie die voorbij komt, of proberen ze hun eigen formatie in te halen. Laten wij ook zo bereid zijn om offers te brengen, zodat wij zulke vrienden waard zijn als wij door een moeilijke tijd gaan.

10 JE HOEFT GEEN WETENSCHAPPER TE ZIJN...
…om te leren van de natuur; je moet alleen maar lang genoeg stil staan om te observeren en de wonderen aan je te laten openbaren.

11 Hotze “VROEG” HET DE GANZEN…
“Vraag het vee hiernaar, het zal je onderrichten, vraag de vogels in de lucht, ze zullen het verkondigen. Of spreek tot de aarde, ze zal je onderrichten, het wordt je verteld door de vissen van de zee. Hotze “VROEG” HET DE GANZEN… STUUR DEZE BOODSCHAP DOOR NAAR ANDEREN! En speel eens vaker ganzenbord


Download ppt "Klik voor de volgende dia"

Verwante presentaties


Ads door Google