De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta

Verwante presentaties


Presentatie over: "Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta"— Transcript van de presentatie:

1 Vijfde zondag van de 40 dagentijd Judica ‘Verschaf mij recht’ 6 april 2014
Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta is ziek. Zij sturen een boodschap naar Jezus: ‘Heer uw vriend is ziek’. Jezus zei: ‘Deze ziekte loopt niet uit op de dood, maar op de eer van God, zodat de Zoon van God geëerd zal worden’.

2

3 Met elkaar kijken wij in deze veertig dagentijd ingetogen (paars) met Jezus mee vanaf de andere kant van de scheidslijn (de poort) naar onze medemens.

4 Jezus bleef nog twee dagen waar hij was
Jezus bleef nog twee dagen waar hij was. Toen hij tegen zijn leerlingen zei: ‘Laten we teruggaan naar Judea’ protesteerden ze: ‘De joden wilden u stenigen en nu wilt u daar toch weer naartoe?’ Jezus zei: ‘Onze vriend Lazarus is ingeslapen, ik ga hem wakker maken.’

5 Jezus zegt: tegen Marta ‘Ik ben de opstanding en het leven
Jezus zegt: tegen Marta ‘Ik ben de opstanding en het leven. Wie in mij gelooft zal leven, ook wanneer hij sterft, en ieder die leeft en in mij gelooft zal nooit sterven. Geloof je dat?’ ‘Ja Heer’ zei ze, ‘ik geloof dat u de Messias bent, de Zoon van God die naar de wereld zou komen.’

6 De vijfde zondag is gericht op lijden en dood – en op het nieuwe begin door de dood heen. We kijken van achter de poort met God naar het graf waar het nieuwe leven bloeit.

7


Download ppt "Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta"

Verwante presentaties


Ads door Google