De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska."— Transcript van de presentatie:

1 Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.

2 2

3 3 Mijn naam is Jean Bakina, geboren in Congo. Ik ben naar België gekomen met de bedoeling om te studeren. In 1992 heb ik bij de Zeevaartschool mijn diploma gehaald. Ik woon dus al 23 jaar hier. Mijn hoop is altijd voor familie en vrienden te helpen zo veel als ik kan. De beste manier voor mij is door verschillende projecten in de streek op te starten. 1. Ten eerste, denk ik aan een naaiatelier om mesjes en jongeren te helpen een beroep uit te oefenen. Ik heb al ter plaatse meer dan 20 naaimachines. Ik heb ook een gebouw laten optrekken daar voor. Maar er is een probleem van te weinig financiële middelen voor de accessoires als stoffen, draad, knopen enzovoort.

4 Het naaiatelier.

5 5

6 6

7 7 2. Wij hebben een schrijnwerkerij voor timmerman ook opgestart in Kananga met hetzelfde probleem als voor het naaiatelier.

8 8

9 9 3. Er is ook een metaalproject; het lassen van allerlei kleine toestellen voor dagelijks gebruik, ook worden er fietsen hersteld en op punt gezet. Voor dat project, omdat er geen energie voorziening is, moest ik een stroomgroep hebben.

10 10

11 11

12 12

13 13 Dit jaar in juni, ben ik naar Congo mee gereisd met een aantal tweedehandse computers die Mariasteen gratis ter beschikking stelde. Deze computers zijn bedoeld voor mensen die toch al enkele ervaring in informatica hadden opleiding aan andere te kunnen geven. Nog een tweede stroom voorziening was noodzakelijk. Gelukkig heb ik ook een ter plaatse gevonden.

14 14

15 15

16 16 5. We hebben ook een steenbakkerij in opbouw (steen per steen), dankzij de Provincie West-Vlaanderen met een steun van twee nieuwe baksteenmachines. Daarvoor neem ik deel deze zondag 20/11/2011 aan een teentoonstelling voor 40 jaar samenwerking van het Provinciaal Noord-Zuid Centrum. Het renovatie van het plaatselijke school en andere gebouwen zijn noodzakelijk.

17 17

18 18 6. Ik durf ook voor jongeren en mesjes inspanning leveren in het kader van recreatie en sport. Ik denk aan het verzameling van schoolboeken, kleren, Kinderen speelgoed enzovoort.

19 19

20 20

21 21

22 22 De doelstelling van deze projecten is dat de mensen ginder zelfstandig kunnen werken en leven. Een oplossing is voorzien in wat ik nu hier in België heb. Maar het naar Congo sturen blijkt momenteel moeilijk. Daarom dacht ik om toch uw aandacht daarover te trekken. Waarom mijn engagement? Het leven is duur voor iedereen. De werkloosheid bedraagt 80% van de actieve bevolking. Meer en meer voedsel komt vanuit het buitenland wanneer mensen met 2 euro per dag moeten leven, is het moeilijk om die producten te kunnen kopen. De beste manier om iets voor die mensen te doen is daar ter plaatse nieuwe initiatieven op te starten ook rond landbouw zodat ze hun eigen voedsel kunnen kweken. Dus, niemand blijft aan de kant.

23 23

24 24

25 25 Maar hoe komt het nu dat ik hier voor jullie sta? Mijn antwoord is heel eenvoudig. Dit is niet een geïmproviseerde actie. Het is het resultaat van een lang en ingewikkelde zoektocht. Dankzij het luisterend oor die de stem van Congolezen in nood luider heeft gemaakt. Ik ben alleen een tussen persoon. Daarom mijn dank aan iedereen die mee geholpen heeft.

26 26

27 27

28 28


Download ppt "Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska."

Verwante presentaties


Ads door Google