De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groep 5A 2013/ 2014 Klaar voor de start!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groep 5A 2013/ 2014 Klaar voor de start!."— Transcript van de presentatie:

1 Groep 5A 2013/ 2014 Klaar voor de start!

2 Mogen wij ons eerst even voorstellen?
Welkom in groep 5a, ik heet Nomi! Hoi, mijn naam is Alexander! Hallo iedereen, ik ben Sjoerd! Welkom, ik ben Martijn! Mogen wij ons eerst even voorstellen? Wat fijn dat jullie hier zijn. Mijn naam is Lindsey! Hallo, mijn naam is Dorine!

3 Mogen wij ons eerst even voorstellen?
Welkom in onze groep! Mijn naam is Maria. Mogen wij ons eerst even voorstellen? Hallo iedereen, ik heet Jari. Wat gezellig dat jullie hier zijn! Ik ben Merel. Welkom in groep 5a, ik heet Jitske! Hoi, mijn naam is Toine!

4 Mogen wij ons eerst even voorstellen? Hallo, mijn naam is Gritte!
Welkom iedereen! Ik heet Rebecca. Welkom in groep 5a! Ik heet Thom. Mogen wij ons eerst even voorstellen? Wat fijn dat jullie er zijn! Ik ben Nijs. Welkom in onze groep! Mijn naam is Feline. Hallo iedereen! Mijn naam is Jurrian.

5 Mogen wij ons eerst even voorstellen?
Welkom in groep 5a! Ik ben Jasper. Hallo iedereen! Ik heet Ard. Mogen wij ons eerst even voorstellen? Hoi, mijn naam is Jeroen! Fijn dat jullie hier zijn! Ik ben Lorianne.

6 Mogen wij ons eerst even voorstellen? ___________ Finish
Welkom in groep 5a! Mijn naam is Eliseba. Hallo iedereen! Ik heet Jen. Mogen wij ons eerst even voorstellen? ___________ Finish Welkom in onze groep! Mijn naam is Eli.

7 ZO BEGINNEN WIJ DE DAG: Bijbelse Geschiedenis Aansteken van de kaars
Gebed Vertelling Psalm/lied van de week Verwerkingen Zendingsgeld

8 Rekenen - Het getalgebied wordt uitgebreid tot 10 000.
- Het werken met de tafels van 3,6,7,8 en 9. - Vermenigvuldigen met tientallen ( 3 x 32) - Het delen zonder en later ook met rest. - Optellen en aftrekken onder elkaar. - Kennis van lengte, gewicht, temperatuur en inhoud wordt uitgebreid. - Oppervlaktes en omtrekken meten. - Digitale klok met het 24-uurssysteem en analoge kloktijden tot op de minuut. - Geldsommen, de kommanotatie. (ook thuis goed te oefenen!) - Verhoudingstabellen ( kennis van de tafels onontbeerlijk!) - Aan het einde van groep 5 kennismaking met de breuken.

9 NEDERLANDSE TAAL - 3 weken per thema: - week 1 en 2: basislessen uit het taalboek, afgesloten door een toets; - week 3: differentiatielessen uit het taalboek extra; 10 thema’s per jaar; - 50 minuten taal en/of spelling per dag; Taal Actief - Computerondersteuning spelling van Taal Actief en Ambrasoft, ook voor de werkwoorden. - Mondelinge taalvaardigheid komt aan bod bij o.a. boekbespreking/spreekbeurt - Woordpakket schrift, werkboek spelling. - 10 weken uitlooptijd.

10 BOEKBESPREKING/SPREEKBEURT
We beginnen dit jaar met een boekbespreking. Vanaf februari volgt dan een spreekbeurt. Info en rooster volgt nog PowerPoint/ internet (filmpjes) mogen gebruikt worden.

11 LEZEN LEZEN(TECHNISCH) Methode : LEESFONTEIN
4 momenten van 45 minuten (incl. extra kwartiertjes) Differentiatie in aanpak 1, 2 en 3 Werkboek, loper, kopieerbladen en woordlezen (Vloeiend en Vlot) 2x AVI lezen en DMT per jaar. (januari en juni) LEZEN (BEGRIJPEND) Methode: LEZEN IN BEELD 1x per week 45 minuten. Lesboek, werkboek en schrift.

12 BIOLOGIE BIOLOGIEMETHODE: NATUURLIJK Werkboek, kopieerbladen, toetsen
Ondersteund door beeldmateriaal Onderwerpen groep 5: - Groeien is veranderen - Verschillen zijn gewoon - Zien horen en voelen - Overal is leven - Eet smakelijk

13 GESCHIEDENIS Thema’s 1. Leven als jager en boer
2. Romeinen in Nederland 3. Leven als ridder 4. De middeleeuwse stad 5. De wereld ontdekken Thema opbouw: 5 thema’s van 5 lessen les 1 t/m 3 Stapsgewijze kennisopbouw les 4 Herhaling/Verrijking les 5 Toets + verhaal Duidelijke stappenstructuur elke les 4 stappen: - Differentiatie - Tempo Twee extra opdrachten per les - Niveau De extra vragen hebben een open karakter en vragen wat meer inzicht - Leerstijl Met bakkaarten

14 aardrijkskunde AARDRIJKSKUNDE: GEOBAS - plattegrond - kaartvaardigheden - overal water - Verkeer en vervoer

15 verkeer We werken met de methode: “Klaar …over”.
De methode besteedt ruim aandacht aan de vijf ‘rollen’ van het kind in het verkeer: het kind als het speelt, wandelt, fietst, passagier is of als het gebruik maakt van het openbaar vervoer. Uiteraard komen ook aspecten als veiligheid en sociale redzaamheid rondom huis en school aan de orde.

16 Engels Take it easy Nieuw dit jaar: What is your name?
Complete digibordmethode. - Leerlingen beseffen dat ze engels zullen gaan begrijpen, zonder dat ze alles letterlijk moeten kunnen verstaan. - Thema’s: Persoonlijke gegevens, eten en drinken, vrije tijd en hobby’s, de weg vragen en wijzen, gezondheid en welzijn en wonen. - Thema’s worden ondersteunt door: filmpjes, liedjes, cartoons, luisterteksten, taalspelen, dialogen, verwerking in werkboek. What is your name? My name is ……… How old are you? I am ………..years old

17 schrijven Methode : Handschrift
In groep 5 krijgen de leerlingen 2x per week schrijfles. We blijven de hoofdletters oefenen, alsmede allerlei letterverbindingen. In het tweede schrijfschrift wordt toegewerkt naar het schrijven op lijnen zonder schaduwlijn.

18 Creatieve vakken

19 Lichamelijke oefening
2x in de week hebben de leerlingen gym. De ene keer met toestellen en de andere keer met spelletjes. Met elkaar gezond bezig zijn. Dit doen wij tijdens gym, maar ook in de klas. Op dinsdag, woensdag en donderdag krijgen wij schoolfruit.

20 Extra zorg De minimum doelstellingen halen we (bijna) allemaal, maar niet iedereen op dezelfde tijd en langs De minimum doelstellingen halen we (bijna) allemaal, maar niet iedereen op dezelfde tijd en langs dezelfde weg. Ieder kind komt op een bepaald tijdstip aan zijn/haar grens. Anderen zijn nodig en helpen hen grenzen te passeren die ze zelf niet over kunnen. Remedial Teaching/I.B. /(Juf IedjeI , juf Antoinette en juf Lineke) zijn er speciaal voor dat de kinderen die extra zorg nodig hebben ook tot een voor hen goed eindresultaat kunnen komen, meestal lukt dit. Extra zorg buiten en binnen de klas, wordt altijd gecommuniceerd naar ouders en vice versa. dezelfde weg. Remedial Teaching/I.B. /(Juf IedjeI, juf Antoinette en juf Lineke) zijn er speciaal voor dat de kinderen die extra zorg nodig hebben ook tot een voor hen goed eindresultaat kunnen komen, meestal lukt dit.

21 IMPRESSIES UIT DE GROEP

22 IMPRESSIES UIT DE GROEP

23 Gelukkig zijn zij….. Gelukkig de kinderen, die zonder angst
naar school gaan die zonder hoge cijfers zich geaccepteerd voelen. die ondanks zichzelf zichzelf mogen zijn. die naast een handelingsplan echte aandacht krijgen. die op een school zitten waar meesters en juffen hen zien als Godsgeschenk.


Download ppt "Groep 5A 2013/ 2014 Klaar voor de start!."

Verwante presentaties


Ads door Google