De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Synergie: Waarom willen we dat? Modewoord voor ambtenaren?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Synergie: Waarom willen we dat? Modewoord voor ambtenaren?"— Transcript van de presentatie:

1 Synergie: Waarom willen we dat? Modewoord voor ambtenaren?
1+1 is toch 2, waarom moet dat 3 worden? Vorige periode demarkatie, dat is toch het tegenovergestelde? En veel makkelijker!

2 Wat denken jullie? Gaan we het deze keer echt doen? Of blijft het bij
…..erover praten …..tot de partnerschapsovereenkomst en de programma’s zijn ingediend en …..daarna weer ieder onze eigen weg? Samen en vrienden tot de voordeur?

3 We denken dat we het ook kunnen gaan doen!
Want, er zijn thema’s die zich ervoor lenen: Biobased (circulaire) Economy Hernieuwbare Energie Duurzame Voedselketen Water Mismatch arbeidsmarkt/Human Capital Agenda

4 We denken dat het kan? Want, het is ook af te bakenen.
Voorbeeld: Biobased/Circulaire Economie als overlappend thema in POP en EFRO. Scheidslijn voor bekostiging EFRO-POP: overgang prototype naar proeftuin/demonstrator

5 Reactief afwachten of pro actief stimuleren?
Pro-actief stimuleren, door: In beide programma’s geen haakje maar een actieve tekst. In criteria voor projectbeoordeling meenemen aan de +kant. 1 loket en communicatie voor de aanvragende partijen

6 Synergie “The whole is more than the sum of parts”
Enkele voorbeelden waarbij de verschillende Europese Fondsen hebben samengewerkt Of Niet.

7 Witlofrobotten Innovatie door een witlofrobot te ontwikkelen om witlof te oogsten. Echter, de robot kan verschillende maten van witlof niet aan waardoor project mislukt.

8 Witlofrobotten Oplossing had kunnen zijn om door middel van een ander fonds eerst gelijkmatige witlof te telen. Welke soortgelijke voorbeelden van synergie zijn er met een succesvol verloop? Welke voorbeeldprojecten kunnen hieruit lering trekken?

9 Bio-massa Biomassa afkomstig van planten, bollen, bomen en algen zijn groene grondstoffen. Voor ondermeer geneesmiddelen, cosmetica, gewasbeschermingsmiddelen, verpakkingsmaterialen, veevoer en hernieuwbare energie.

10 Bio-massa Voorbeeld van synergie: Bioplastics
Zonder de juiste technieken om bioplastics te produceren is de bijbehorende biomassa nutteloos. De techniek zelf is echter even nutteloos zonder een betrouwbare, constante en kwalitatief goede aanvoer van biomassa.

11 ICT-entree ICT en administratief Leercentrum voor werkzoekenden
Leercentrum maakt gebruikt van simulaties Uitstroom naar werk

12 ICT-entree Cursisten, vnl. werkzoekende vrouwen
Gesimuleerde bedrijfsomgeving maakt drempel lager EFRO en ESF op sociaal en innovatief vlak Vragen Wat zou je nog meer kunnen trainen met simulaties? Hoe zou ESF nog meer kunnen helpen bij het vullen van het deelnemersbestand? Hoe zou je de kans op succesvolle uitstroom kunnen vergroten?

13 Flevodrome Leerwerkbedrijven
Leerwerkbedrijven met begeleiding voor jongeren met complexe persoonlijkheidsstoornissen Intensieve begeleiding voorkomt afglijden naar criminele activiteiten

14 Flevodrome Leerwerkbedrijven
Groen, voertuigen en hout- en metaalbewerking Wat zijn bij dit leerwerkbedrijf vooral succesfactoren? Welke andere fondsen kunnen helpen bij het helpen van afglijdende jongeren?

15 Samenwerkingsverband OCAP
OCAP leidt CO2 van industrie naar tuinders in Westland en Bleiswijk e.o. Opvang van gas en plaatsing van compressoren om het gas te transporteren via bestaande leiding Synergie tussen haven en tuinbouw

16 OCAP: CO2 van haven naar tuinders

17 Tante Truus Arbeidsintegratie en werkervaring voor verstandelijk gehandicapten Vaak geïsoleerd Café en cadeauzaak

18 Tante Truus Werkervaring Sociale vaardigheden
Zeer waardevol en succesvol Hoge waardering door de burgers


Download ppt "Synergie: Waarom willen we dat? Modewoord voor ambtenaren?"

Verwante presentaties


Ads door Google